Z Tobą jest jednak coś nie tak

Co ma piernik do wiatraka?
Z Tobą jest jednak coś nie tak
bo jeśli nie myślisz tak jak "dobra zmiana" to znaczy że chcesz wszystkich z "dobrej zmiany" pozabijać... takie jest ich myślenie, ale nawet nie musisz tak myśleć, a wystarczy że ich nie popierasz ewidentnie (przekonanie o zamachu, poparcie apelów smoleńskich, miesięcznic, negacja żydo - komuny, lewactwa, pederastwa, KODu) to już wystarczy i włożą ci w usta słowa których nie wypowiedziałeś, a nawet nie pomyślałeś... ludzie! no co wy? przecież tak to teraz działa ;-(
Tomzik - o kalkulacji już pisałam. Na podstawie znajomości wielu rodzin i ich doświadczeń. Nie masz w swoim najbliższym otoczeniu rodzin, gdzie matce 'nie opłaca się' nie widzieć swojego dzieciaka przez 9-10 godzin? Różnica w naszym patrzeniu jest chyba taka, że ja postrzegam sytuację rezygnacji takiej mamy z pracy jako krótkotrwałą, a nie sposób na życie (dzieci rosną). Poza tym tez już pisałam, że 500+ raczej długo nie pociągnie...Tomzik pisze: ↑15 sty 2017, 15:40Tomzik: Tylko brawo bić. Gorzej jak pewnego dnia kasa się u podatników skończy i sztandarowe pińcet będzie uciachane. Rozmowa kwalifikacyjna - "a dlaczego Pani tyle czasu nie pracowała"? "A bo panie, po co robić za grosze jak samo wpadnie". Gwarantuję, że z taką postawą od razu na prezesa przyjmąA, no i pretensje na pewno będą jak przyjdzie czas na emeryturę a ZUS pokaże figę z makiem, bo za mało lat pracy.
Nie rodzice, tylko jeden rodzicTomzik pisze:O ile dadzą zakaz wyjeżdżania za granicę to jest szansa, że będzie jak piszesz, inaczej tego typu ludzie, widząc, że rodzice mają kasę za "niemanie" pracy albo zrobią tak samo, albo standardowo wyjadą za granicę, żeby mieć 1,5-2x tyle kasy za zmywak co tutaj ludzie w biurach i będą się śmiać z "frajerów" (ich zdaniem), którzy tu zostali.ciociaE pisze:Ten "pasożyt" być może z oddaniem wychowuje dzieci, z których podatków w przyszłości może być wypłacana i Twoja emerytura
Ale, o co chodzi?Tomzik pisze:ciociaE pisze:(hodować piszemy przez samo h)A "agencja" i "beneficjent" przez "j"
Jakie żreć? Rozmawiamy - niektórzy nieco emocjonalnie. Na brak nicka w cytowaniu zwróciłam uwagę w piątek (pokłosie aktualizacji), ale się Tomkowi już nie udało na szybko poprawić - może jutro...Tomzik pisze:Tomzik: Swoją drogą widzę, że to co PiSowi wyszło zdecydowanie najlepiej to skłócenie narodu, bo nawet my się tu żreć zaczęliśmyI chyba dlatego, żeby część przy życiu została zamiast pożarcia nie ma już informacji kogo się cytuje
Mam jedną. A mimo to oboje rodzice pracują. Matka wróciła do pracy po macierzyńskim po 3. dziecku mimo wypłaty w okolicach tzw. najniższej krajowej. Można? Można, tylko trzeba chcieć. I tutaj widzę główny problem. Dziś coraz mniejszej ilości osób się chce. Skoro dają... Owszem, chcieć to nie znaczy móc, taki mamy niestety kraj. I do takich ludzi nie mam zastrzeżeń, jak już pisałem wcześniej, tłumacząc się z meneli. A co do tych, którzy zrezygnowali z roboty z własnej, nieprzymuszonej woli na rzecz pińcet nie mam i nie będę miał dobrego zdania, bo uważam to za, w łagodnym razie, "bardzo krótkowzroczne".ciociaE pisze: ↑15 sty 2017, 18:30Nie masz w swoim najbliższym otoczeniu rodzin, gdzie matce 'nie opłaca się' nie widzieć swojego dzieciaka przez 9-10 godzin? Różnica w naszym patrzeniu jest chyba taka, że jak postrzegam sytuację rezygnacji takiej mamy z pracy jako krótkotrwałą, a nie sposób na życie (dzieci rosną). Poza tym tez już pisałam, że 500+ raczej długo nie pociągnie...
Owszem trudno przewidzieć, ale prawda jest taka, że dzieci są jak gąbki, bardzo wiele widzą i chłoną z domu wbrew pozorom i jeśli dostrzegą i zrozumieją, że "mgr inż." (można g. robić i nieźle żyć) to obawiam się, że wielu się skusi. Dziś dzieciakom nawet nie chce wstać się z d.. od kompa, żeby na podwórzu piłkę pokopać, albo na rowerze pojeździć to co dopiero potem ciężko harować w robocie? Świeżaki po studiach w pracy myślą, że samo przyjście i wpisanie się na listę obecności kwalifikuje się do przyznania premii - wybacz, ale naprawdę bardzo trudno mi wierzyć, że rozdawnictwo kasy poprawi tą sytuację.ciociaE pisze:a ryzyko/szansę wyjeżdżania za granicę mamy od dawna raczej niezależnie od 500+. Jak ono wzrośnie przez rzeczony program trudno przewidzieć, może masz trochę racji, może moja naiwność powoduje, że myślę, że nie będzie znacznego przełożenia. Największe ryzyko jakie dostrzegam, to reakcje ludzi, jak się im odbierze ten przywilej/'luksus' z braku kasy... w kasie państwa.
A Ty poprawiasz to i ja kolegę Zygmunta poprawiłemciociaE pisze:Ale, o co chodzi?Tomzik pisze:ciociaE pisze:(hodować piszemy przez samo h)A "agencja" i "beneficjent" przez "j"
![]()
No kolegę luka co nieco za bardzo poniosłociociaE pisze:Jakie żreć? Rozmawiamy - niektórzy nieco emocjonalnie. Na brak nicka w cytowaniu zwróciłam uwagę w piątek (pokłosie aktualizacji), ale się Tomkowi już nie udało na szybko poprawić - może jutro...
Okazało się że kanapki zamówił Kuchciński a że nie może decyzji podejmować sam to w ten pucz musi być zamieszany Kaczyński.
Zygmunt. Usuwanie tego rodzaju wypowiedzi sprzyja ich autorom. Niech tu tkwią jako świadectwo pewnego sposobu myślenia. Niech kompromitują.zygmunt1 pisze: ↑15 sty 2017, 20:48 Proszę administratorów i moderatorów forum aby wypowiedzi które obrażają innych ludzi
były usuwane.
Przykłady:
kuba 88: Innymi slowy zona twojego kolegi stala sie kolejnym pasozytem w spoleczenstwie, wychodowanym dzieki 500+.
luka: Żona twojego kolegi jest tępa zresztą twój kolega także,
Tomzik: ostało się tylko pińcet dla meneli, za które płacą wszyscy.
Wszystkie podane przeze mnie przykłady są w tym wątku.
O, przypomniałeś sobie mojego nicka?
to żadna obraza nie jestzygmunt1 pisze:Jeden taki tu pisze,
zapewniam cię jednak, że niektórzy będą zauroczenivanisch pisze: ↑15 sty 2017, 22:44 Bożesz Ty mój, oglądnąłem "film dokumentalny" Pucz. Kompilacja filmików nagranych telefonem, ściągniętych prosto z YouTube'a w tragicznej jakości, kompletnie bezsensu, wrzucone screeny z Twittera. Jeśli tak się teraz kręci filmy dokumentalne, to chyba odkryłem swoje powołanie...![]()
Po pierwsze, jak już cytujesz, to dokładniej, po przecinku jest w mojej wypowiedzi "jeżeli tak zrobili",zygmunt1 pisze: ↑15 sty 2017, 20:48 Proszę administratorów i moderatorów forum aby wypowiedzi które obrażają innych ludzi
były usuwane.
Przykłady:
kuba 88: Innymi slowy zona twojego kolegi stala sie kolejnym pasozytem w spoleczenstwie, wychodowanym dzieki 500+.
luka: Żona twojego kolegi jest tępa zresztą twój kolega także,
Tomzik: ostało się tylko pińcet dla meneli, za które płacą wszyscy.
Wszystkie podane przeze mnie przykłady są w tym wątku.