[ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Róbta co chceta ;)
pääkäyttäjä

Re: [ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Post autor: pääkäyttäjä » 18 sty 2017, 10:37

luka pisze: 18 sty 2017, 8:174 osobowej rodzinie w UK opłaca się pracować tylko jednej osobie ( taki pogląd niestety jest ). Czy tego oczekujesz po programie 500+??
Odpowiadając Tobie po brytyjsku - rubbish. Przypadkiem trafiłem na BBC na program o życiu z socjalu. To, o czym piszesz, to durny populizm powielany (albo źle "przepisany") przez nasze media, z każdej strony. Wyżyć z socjalu na cztery osoby? Nie ma szans :) Bo na dziecko miesięcznie dostajesz np. 80 funtów przy średnich wydatkach na życie wynoszących niecałe 500 funtów to średni wynik dla czteroosobowej rodziny, żyjącej z social benefits, gdzie tych dodatków jest (przebrnąłem specjalnie przez jeden z rządowych kalkulatorów) np. £24.82 tygodniowo na mieszkanie a na dziecko - £34.40, również tygodniowo. Po przeliczeniu na złotówki - niby dużo ale jak widzę tutejsze ceny, to szału nie ma.

Gdy słuchałem w grudniu wystąpienia premier May o brexicie, pojawiały się odpowiedzi z walką z tzw. social migrants. Nikt nikomu nic nie zabierze, będą za to ostrzejsze warunki otrzymywania pomocy socjalnej. Nie można nikomu takiej pomocy odmówić i sama premier zastrzegła, że pomoc tak ale nie ciągłe życie na rachunek państwa i obywateli. GB na pewno będzie chciala wzmocnienia kontroli wjazdu na jej teren dla tych, którym wydaje się, że to raj na ziemi do życia z socjalu.

Także ten... jak mi nie wierzysz, znasz angielski i umiesz szukać informacji w sieci, polecam zabawę z tym kalkulatorem. Oczywiście, co jakiś czas jesteś prześwietlany, czy coś się nie zmieniło, etc. Owszem - sporo ludzi przyjeżdża tutaj, nie może znaleźć pracy, itd. i lokalne władze im pomagają. Dopóki pracujesz, nikt Ci tu niczego nie wytknie ani nie zabierze. Jak zarabiasz - to nie masz za bardzo co liczyć na dodatki. Brzmi świetnie, prawda?
Pytanie matematyczne:
Rodzina dajmy na to: Tomzika ( teoretycznie, nie znamy się tak dobrze :) )
2 osoby - wykształcone, pracują obydwoje, nie pobierają świadczeń socjalnych, zarabiają około 7 tyś zł netto - oczywiście odprowadzają do państwowej kasy ileś tam podatków i danin, wydają zarobione pieniądze itd.

rodzina 2+5 - rodzice nie pracują, pobierają ileś tam rodzinnego, z MOPS, GOPS, pińcet itd. nie odprowadzają żadnych podatków, dzieci jak dorosną raczej w większości ( tak wynika ze statystyk rodzin patologicznych) pójdą w ślady rodziców poza 1 dzieckiem, któremu uda się wyjść z tego marazmu i zacznie się kształcić przy ogromnej pomocy wielu ludzi i kasy państwowej, następnie pójdzie do pracy i zarobi połowę z tego co rodzina Tomzików,
kto do licha więcej zrobi dla tego kraju????
Znaczy, że co? Tych, co "nic dla tego kraju nie zrobili", trzeba wyrzucić, podciepnąć innemu państwu a może nawet unicestwić (bo co mi darmozjad będzie żył z "moich" podatków)? Owszem - pompowanie pieniędzy w ludzi, którym nie chce się pracować to na pewno nie tędy droga.
Czy naprawdę sądzicie, że normalni ludzie rzucą się do płodzenia dzieci, po części dlatego, że ktoś da im na przedszkole i powiedzmy leki dla tego dziecka ( i jeszcze normalny człowiek uwierzy, że ten program będzie wieczny??), przecież wiadomym jest że tylko małemu odsetkowi tych normalnych, to pińcet da do zrozumienia, że możemy sobie pozwolić na jeszcze jedno dziecko. Program wspomagający może być, ale naprawdę sposób wydania tak ogromnych pieniędzy jest absurdalny i mam nadzieję, że ktoś się z niego wycofa i zaproponuje rozsądniejsze rozwiązanie.
Odwołanie programu bedzie strzałem w stopę ewentualnej lub nawet obecnej władzy. Może zostać zmodyfikoway, zmienione zasady, etc. Nie ma problemu. Wcześniej pomocy nie było i był krzyk, ze "rząd nic nie robi". Teraz jest i znów źle. I nie bój żaby, spokojna Twoja rozczochrana - naprawdę niewielki odsetek narodu uwierzyło, że na robieniu dzieci można zarobić :lol

Aha, żeby nie było - jeżeli to dla kogoś ma znaczenie: nie cierpię PiS : gafa : Chyba jestem lewakiem : gafa :

bassooner
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Sławuś
Kontakt:

Post autor: bassooner » 18 sty 2017, 11:02

volf pisze: 18 sty 2017, 10:02
luka pisze: 18 sty 2017, 8:17 Program wspomagający może być, ale naprawdę sposób wydania tak ogromnych pieniędzy jest absurdalny i mam nadzieję, że ktoś się z niego wycofa i zaproponuje rozsądniejsze rozwiązanie.
A jakie rozwiązanie byłoby rozsądniejsze, tylko tak na szybko bez szczegółów.

ja nie wiem... może tak - masz dzieci, masz pracę - dołożymy ci na nie? szczegóły oczywiście do dogadania, typu, że jak stracisz robotę to świadczenie i tak będzie wypłacane. mam na myśli tutaj ludzi, którzy nie zamierzają nigdy pracować...
http://www.berbela.com/
Lancja Libra Intęsa SW 2004 5Rv10 150km (ale byków nie?)

bassooner
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

Post autor: bassooner » 18 sty 2017, 11:03

volf pisze: 18 sty 2017, 10:02
luka pisze: 18 sty 2017, 8:17 Program wspomagający może być, ale naprawdę sposób wydania tak ogromnych pieniędzy jest absurdalny i mam nadzieję, że ktoś się z niego wycofa i zaproponuje rozsądniejsze rozwiązanie.
A jakie rozwiązanie byłoby rozsądniejsze, tylko tak na szybko bez szczegółów.

ja nie wiem... może tak - masz dzieci, masz pracę - dołożymy ci na nie? szczegóły oczywiście do dogadania, typu, że jak stracisz robotę to świadczenie i tak będzie wypłacane.

Awatar użytkownika
volf
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: volf » 18 sty 2017, 11:14

Aha a jak nie masz pracy to i dzieci nie masz prawa mieć 8-O
KAPPA TDS & JTD

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 18 sty 2017, 11:48

pääkäyttäjä pisze: 18 sty 2017, 10:37
luka pisze: 18 sty 2017, 8:174 osobowej rodzinie w UK opłaca się pracować tylko jednej osobie ( taki pogląd niestety jest ). Czy tego oczekujesz po programie 500+??
Odpowiadając Tobie po brytyjsku - rubbish. Przypadkiem trafiłem na BBC na program o życiu z socjalu. To, o czym piszesz, to durny populizm powielany (albo źle "przepisany") przez nasze media, z każdej strony. Wyżyć z socjalu na cztery osoby? Nie ma szans :) Bo na dziecko miesięcznie dostajesz np. 80 funtów przy średnich wydatkach na życie wynoszących niecałe 500 funtów to średni wynik dla czteroosobowej rodziny, żyjącej z social benefits, gdzie tych dodatków jest (przebrnąłem specjalnie przez jeden z rządowych kalkulatorów) np. £24.82 tygodniowo na mieszkanie a na dziecko - £34.40, również tygodniowo. Po przeliczeniu na złotówki - niby dużo ale jak widzę tutejsze ceny, to szału nie ma.

Gdy słuchałem w grudniu wystąpienia premier May o brexicie, pojawiały się odpowiedzi z walką z tzw. social migrants. Nikt nikomu nic nie zabierze, będą za to ostrzejsze warunki otrzymywania pomocy socjalnej. Nie można nikomu takiej pomocy odmówić i sama premier zastrzegła, że pomoc tak ale nie ciągłe życie na rachunek państwa i obywateli. GB na pewno będzie chciala wzmocnienia kontroli wjazdu na jej teren dla tych, którym wydaje się, że to raj na ziemi do życia z socjalu.

Także ten... jak mi nie wierzysz, znasz angielski i umiesz szukać informacji w sieci, polecam zabawę z tym kalkulatorem. Oczywiście, co jakiś czas jesteś prześwietlany, czy coś się nie zmieniło, etc. Owszem - sporo ludzi przyjeżdża tutaj, nie może znaleźć pracy, itd. i lokalne władze im pomagają. Dopóki pracujesz, nikt Ci tu niczego nie wytknie ani nie zabierze. Jak zarabiasz - to nie masz za bardzo co liczyć na dodatki. Brzmi świetnie, prawda?
Pytanie matematyczne:
Rodzina dajmy na to: Tomzika ( teoretycznie, nie znamy się tak dobrze :) )
2 osoby - wykształcone, pracują obydwoje, nie pobierają świadczeń socjalnych, zarabiają około 7 tyś zł netto - oczywiście odprowadzają do państwowej kasy ileś tam podatków i danin, wydają zarobione pieniądze itd.

rodzina 2+5 - rodzice nie pracują, pobierają ileś tam rodzinnego, z MOPS, GOPS, pińcet itd. nie odprowadzają żadnych podatków, dzieci jak dorosną raczej w większości ( tak wynika ze statystyk rodzin patologicznych) pójdą w ślady rodziców poza 1 dzieckiem, któremu uda się wyjść z tego marazmu i zacznie się kształcić przy ogromnej pomocy wielu ludzi i kasy państwowej, następnie pójdzie do pracy i zarobi połowę z tego co rodzina Tomzików,
kto do licha więcej zrobi dla tego kraju????
Znaczy, że co? Tych, co "nic dla tego kraju nie zrobili", trzeba wyrzucić, podciepnąć innemu państwu a może nawet unicestwić (bo co mi darmozjad będzie żył z "moich" podatków)? Owszem - pompowanie pieniędzy w ludzi, którym nie chce się pracować to na pewno nie tędy droga. Nie nie znaczy, znaczenie dorobiłeś sobie sam.
Czy naprawdę sądzicie, że normalni ludzie rzucą się do płodzenia dzieci, po części dlatego, że ktoś da im na przedszkole i powiedzmy leki dla tego dziecka ( i jeszcze normalny człowiek uwierzy, że ten program będzie wieczny??), przecież wiadomym jest że tylko małemu odsetkowi tych normalnych, to pińcet da do zrozumienia, że możemy sobie pozwolić na jeszcze jedno dziecko. Program wspomagający może być, ale naprawdę sposób wydania tak ogromnych pieniędzy jest absurdalny i mam nadzieję, że ktoś się z niego wycofa i zaproponuje rozsądniejsze rozwiązanie.
Odwołanie programu bedzie strzałem w stopę ewentualnej lub nawet obecnej władzy. Może zostać zmodyfikoway, zmienione zasady, etc. Nie ma problemu. Wcześniej pomocy nie było i był krzyk, ze "rząd nic nie robi". Teraz jest i znów źle. I nie bój żaby, spokojna Twoja rozczochrana - naprawdę niewielki odsetek narodu uwierzyło, że na robieniu dzieci można zarobić :lol

Aha, żeby nie było - jeżeli to dla kogoś ma znaczenie: nie cierpię PiS : gafa : Chyba jestem lewakiem : gafa :
Przecież wyraźnie napisałem, ze 1 osoba pracuje, drugiej nie opłaca się, bo często to co zarobi jest to trochę więcej niż benefity. Znam trochę ludzi pracujących tam i schemat się powtarza. Wiadomo, że oboje pracując mają więcej, ale też mniej otrzymują benefitów i suma sumarum opłaca się, kiedy jedna osoba zostaje w domu. (dolicz bardzo drogi dojazd do pracy np. w Londynie, odległości, czas itp.

Przykład jak można wydać lepiej te pieniądze??
- Pomoc finansowa w postaci odliczeń od podatków jako ulga na dzieci, taką jaką mamy obecnie, tylko w większej wysokości i przy wyższych progach,
- 2 letni 100% płatny urlop dla matki lub 3 letni 50%.
- Wybudowanie żłobków i przedszkoli miejskich i wynajęcie do prowadzenie prywatnym osobom pod ścisłą kontrolą ( tam opłaty niższe dla najmniej zarabiających i pracujących jednocześnie ),
- dodatki dla biedniejszych gmin na organizowanie ferii, wakacji itp.
- pomoc finansowa w postaci dodatków do przedszkoli i żłobków,
- podręczniki, które nie zmieniałyby się z roku na rok ( niestety PIS i to zlikwidował ),
- Instytucja Babci - płatna jeżeli jest możliwość i bez skorzystania z płatnego dłuższego urlopu macieżyńskiego.
- szkoły i przedszkola otwarte w czasie ferii i wakacji - zajęcia sportowe, kółka itp. ( połowa urlopów pracujących jest wykorzystywana na przerwy w szkole dziecka )
- Pracujący rodzice mogliby otrzymywać pomoc w postaci dodatku na wychowanie nowo narodzonego dziecka dajmy na to pierwsze pół roku czy rok.

bassooner
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

Post autor: bassooner » 18 sty 2017, 12:25

volf pisze: 18 sty 2017, 11:14 Aha a jak nie masz pracy to i dzieci nie masz prawa mieć 8-O

hmm... ciekawa kwestia... a zróbmy sobie taką mini scenkę: ja mam dwie córki, jak ty to nie wiem i przychodzi do mnie przyszły zięć i mówi: Chcę pańską córkę za żonę! Chcę z nią mieć dzieci, dużo dzieci, bo ja bardzo kocham dzieci...
A ja się go pytam: a pracę synku masz?
Na to on mi odpowiada - że nie...
Ja - a jak zamierzasz te swoje dzieci, a przy okazji moje wnuki utrzymywać?
- A jakoś to będzie, jakieś 500+ i jakoś to będzie...
No to ja mu na to dopowiadam - no to wypad synku! Oczywiście możesz mieć dzieci, ja ci tego nie zabraniam... ale nie z moją córką ;-)

Reasumując - jest tak że żeby mieć dzieci trzeba mieć ku temu warunki i spełniać pewne kryteria - nie można być alkoholikiem, ćpunem, mieć problemów psychicznych, być lekkoduchem, hazardzistą, utracjuszem, trzeba mieć mieszkanie i (o co pytasz) pracę. Tak! żeby mieć dzieci trzeba (albo jak kto woli - powinno się) mieć pracę...

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Darek

Post autor: darbo » 18 sty 2017, 17:41

Hobbysta pisze: 17 sty 2017, 20:12 Darbo napisał:
darbo pisze: 15 sty 2017, 13:50 A ile razy mam powtarzać, że od debili z PISu gorsze są tylko debile z tzw. opozycji.

No może poza Kukizem.

No i tak stałem się klasycznym wyznawcą dokonywania wyborów na zasadzie tzw. mniejszego zła. :)

Naprawdę wolę Kaczyńskiego od Tuska, Schetyny, Petru, Kijowskiego.
Darbo, obejrzyj poniższy filmik:
"ZAWODY O TYTUŁ GŁUPKA ROKU - Sprzątanie Salonu #40 "
[youtube][/youtube]
"Spróbowałem podsumować kryzys sejmowy za pomocą jednego ze "skeczy" Monty Pythona pt. "Zawody o tytuł głupka roku".

Kto zdobył ten zaszczytny tytuł? Konkurencja była silna, ale zwycięzca mógł być tylko jeden. Kto?

Miłego oglądania i pięknego tygodnia życzę."
Hobbysta. Oglądnąłem początek i muszę powiedzieć, że... jest to żenująco głupie.
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

bassooner
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

Post autor: bassooner » 18 sty 2017, 17:52

raz, jedyny raz, obejrzałem filmik od hobbysty i też odniosłem to samo wrażenie... to jest, oprócz oczywiście totalnej miernoty, głupie... ;-(

Awatar użytkownika
Hobbysta
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Hobbysta » 19 sty 2017, 10:20

Darbo napisał:
darbo pisze: 18 sty 2017, 17:41Hobbysta. Oglądnąłem początek i muszę powiedzieć, że... jest to żenująco głupie.
Oczywiście masz prawo do takiej oceny tego filmiku satyrycznego. Jak w takim razie nazwiesz określanie ludzi z poszczególnych partii politycznej jako "debile", to są jakieś wyżyny intelektualne?
Lancia Kappa 2,4jtd; produkcja lipiec 2000 - lekko przeziębiona, teraz wiem, że to Korona świrus :)

bassooner
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

Post autor: bassooner » 19 sty 2017, 10:55

Hobbysta pisze: 19 sty 2017, 10:20
Oczywiście masz prawo do takiej oceny tego filmiku satyrycznego.
filmiku satyrycznego??? bez jaj! ani to filmik ani satyryczny - to debeściarski Monty Python z dołożonym żenua miernym komentarzem jakiegoś facia ;-)

Awatar użytkownika
FXX
Administrator
Administrator
Imię: Kamil

Re: RE: Re: [ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Post autor: FXX » 19 sty 2017, 11:45

Hobbysta pisze:Jak w takim razie nazwiesz określanie ludzi z poszczególnych partii politycznej jako "debile", to są jakieś wyżyny intelektualne?
Wyżyny może to nie są, ale porównywać to do dna intelektualnego jakie jest prezentowane w filmikach zamieszczanych przez Ciebie, z pewnością nie można.

Wysłane z mojego SM-T555 przy użyciu Tapatalka

Peugeot 508 II SW 1.6pT
Peugeot 308 II 1.6bHDI

Były:
Volvo S60 R-Design D5
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD

Lancia Lybra SW 1.9JTD
Daewoo Espero 1.5 GLX

bassooner
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

Re: RE: Re: [ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Post autor: bassooner » 19 sty 2017, 12:49

FXX pisze: 19 sty 2017, 11:45
Hobbysta pisze:Jak w takim razie nazwiesz określanie ludzi z poszczególnych partii politycznej jako "debile", to są jakieś wyżyny intelektualne?
Wyżyny może to nie są, ale porównywać to do dna intelektualnego jakie jest prezentowane w filmikach zamieszczanych przez Ciebie, z pewnością nie można.
przede wszystkim co ma pienik do wiatraka? jedno to wychowanie, a konkretnie jego brak, gdyż nazywanie kogokolwiek debilem jest niegrzeczne, a drugie (myślę o tych filmikach) jest po prostu bardzo kiepskie, żenująco smutne (a ma być śmieszne) no i... ja nie wiem co mam napisać bo mi brak słów - gości występuje z orłem w klapie, co ma symbolizować wielki patriotyzm domniemam, wcina z tym orłem w klapie liście kapusty, pali Wyborczą, a widzowie jego kanału mają się w zamyśle pokładać ze śmiechu i rżeć jak konie krzycząc "ale jaja! bo pęknę! ale dał!" a wychodzi no... żenada ;-(

gość też śpiewa! to znaczy usiłuje... Wrzucę linka ale (UWAGA!) odtwarzać mi to na własną odpowiedzialność!
[youtube][/youtube]

Awatar użytkownika
Hobbysta
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Hobbysta » 19 sty 2017, 14:13

Komunikat Ministerstwa Prawdy nr 604: Demokracja i mleko dla kotów!
[youtube][/youtube]
"Terror kaczystowski w Polsce nasila się. Nikt nie może czuć się bezpieczny. Sędziowie Trybunału, byli esbecy, posłowie opozycji wszyscy oni stali się ofiarami reżimu kaczystowskiego. Teraz przyszła pora na koty. Zapowiedział to sam Kaczyński w romowie w Radiu Szczecin: "koty dorosłe nie powinny pić mleka". Tak! Zakaz spożywania mleka przez dorosłe koty jest już niemal pewny. Teraz cała nadzieja w tow. Kojowskim i szeregowych członkach Komitetu Obrony Demokracji, którzy w imię obrony Demokracji, za składki członkowskie kupią hektolitry mleka i pod osłoną nocy będą je potajemnie rozdawali dorosłym kotom. Oczywiście na wszystko będą faktury. Bo jak mówi twierdzenie Kijowskiego: Jak ktoś chce coś ukraść, to nie wystawia faktury."
Lancia Kappa 2,4jtd; produkcja lipiec 2000 - lekko przeziębiona, teraz wiem, że to Korona świrus :)

Awatar użytkownika
Tomzik
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Tomczysław ;)

Post autor: Tomzik » 19 sty 2017, 17:54

zygmunt1 pisze:Ty mi tu d...y nie zawracaj durnym tekstem.
Najpierw piszesz że, "ostało się tylko pińcet dla meneli, za które płacą wszyscy"
a teraz dorabiasz do tego swoją ideologię i podpierasz się wpisami innych, że niby ja nie rozumię.
Ani trochę wulgarne i obraźliwe :)

Tak, najpierw piszę o menelach. Potem tłumaczę o co mi chodzi, ciociaE włączyła się w dyskusję kulturalnie, mimo tego, że ma dzieci jakoś się nie obraża na moje słowa. Potem prostuje mnie, że wcale się nie żremy. Nikt inny nie zabiera głosu, widać też się nie oburza.

Nie dorabiam ideologii, mam swoje zdanie, cały czas to samo. Powtarzać go po raz kolejny nie będę. Jeśli nie rozumiesz, że "menele" to był skrót myślowy to już nie zrozumiesz. Tyle na temat meneli - więcej tego nie zamierzam ciągnąć, ale Ty odgryzaj się dalej na każdym kroku jeśli tylko masz taką ochotę. Zawsze też możesz skorzystać z opcji ignoruj.
zygmunt1 pisze:W całej Europie są podobne od wielu lat programy i tam gospodarki stoją na wyższym od nas poziomie.
Wspierają programy rodzinne i się świetnie rozwijają. Za to u nas mają dopłacać
tylko do kredytów ?
Cała Europa ma kilka razy więcej kasy niż my. Części Europy już tej kasy ubyło na tyle, że zaczyna się zastanawiać czy i jak dalej to kontynuować.

Co do kredytów - kto przepraszam dopłaca do mojego? Nie wziąłem we frankach. Gdzie w jakikolwiek sposób napomknąłem, że domagam się, aby ktoś mi pomógł spłacić mój kredyt?
zygmunt1 pisze:Weż się ogarnij w końcu. Jak ci się nudzi, to załóż Pogotowie Rodzinne
albo Rodzinę Zastępczą. W końcu coś zrób dla tego kraju a nie tylko pisz, że "tobie się nolezy".
To pierwsze zdanie to raczej do samego siebie napisałeś.

Co do nudy - mnie się nie nudzi, ale Tobie chyba tak, bo roztrząsasz tych meneli za każdym razem.

Po pierwsze nigdzie nie pisałem, że mnie się coś należy, czytaj ze zrozumieniem. Co najwyżej, że komuś innemu się nie należy. To drobna różnica.

Mało się znamy, na pewno nie wiesz o mnie wszystkiego. Ja o Tobie również, ale po słowach "w końcu zrób coś dla tego kraju" wnioskuję, że faktycznie musisz mieć wielkie zasługi dla Polski, godne honorowego obywatelstwa czy coś. No bo posiadanie dzieci czy ewentualne głosowanie na PiS to raczej żadna zasługa - to pierwsze kolega luka bardzo ładnie przedstawił :)

Niniejszym oświadczam, że to moja ostatnia odpowiedź na Twoje posty o menelach i bliskich im tematach. To dla naszego dobra, bo jakkolwiek wyszło i cokolwiek napisano nie zamierzam z Tobą kotów drzeć i doprowadzić do sytuacji, że np. unikamy się na jakimś spotkaniu. Ani PiS, ani PO ani żadna polityka nie są tego warte moim zdaniem.
Są: Lancia Delta 2,0 Multijet; Lancia Phedra 2,2 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Darek

Post autor: darbo » 19 sty 2017, 19:21

Hobbysta pisze: 19 sty 2017, 10:20 Darbo napisał:
darbo pisze: 18 sty 2017, 17:41Hobbysta. Oglądnąłem początek i muszę powiedzieć, że... jest to żenująco głupie.
Oczywiście masz prawo do takiej oceny tego filmiku satyrycznego. Jak w takim razie nazwiesz określanie ludzi z poszczególnych partii politycznej jako "debile", to są jakieś wyżyny intelektualne?
Hobbysta...

Zamiast odpowiedzieć jakoś merytorycznie atakujesz jednego z niewielu sprzymierzeńców "dobrej zmiany" jaki Ci tu na forum pozostał.

Ten konkretny film - pomimo mojej niechęci do przedstawionych w nim postaci - jest głupi i żenujący.

Daj sobie już chłopie z wklejaniem tych linków.
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Hyde Park :::”