[ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Róbta co chceta ;)
Awatar użytkownika
matis1906
Moderator Globalny
Moderator Globalny
Imię: Mateusz

Re: [ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Post autor: matis1906 » 25 lut 2017, 14:43

Minęło ponad 200 lat od ustanowienia granic królestwa Kongresowego, a granica nie zniknęła... niczym murem oddziela zachód od dawnych terenów Królestwa Polskiego.
Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
kuba88
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Jakub

Post autor: kuba88 » 25 lut 2017, 21:36

No proszę cię... co ta mapka ma niby pokazać, że jak nie za pis to zdrajcy i nie Polacy?
Były: Mitsubishi Colt GLXi mk.3 1.5, Vw Golf III 1.4, Nissan Almera 1.4, Lancia Dedra 1.8, Audi 80 1.9TDI, Ford Transit mk.4, Mercedes Sprinter 213CDI, Renault Master 2.5D, Lancia Zeta 2.1TD,Fiat Stilo MW 1.9JTD
Obecne: VW Passat 1.9 TDI , Lancia Kappa 2.0 145 Km

Awatar użytkownika
Dudi
Członek Zarządu LKP
Członek Zarządu LKP
Kontakt:

Post autor: Dudi » 25 lut 2017, 21:48

No i poległo...
DSC04080.JPG
DSC04082.JPG
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Dudi
Fiat Brava 80 16v SX / Alfa Romeo 156 2.0 16v Selespeed / Lancia Lybra SW 1.9 JTD 115 LX Verde Olimpia
Alfa Romeo Giulietta 1.4 Multiair 170KM Distinctive
Fiat Fullback 2.4 MJ LuxNAV 180KM
Nysa Towos 522 '86 (do poprawek) / YAMAHA YZF-R6 (eeeeeeeRRRRRRrrrrr sześć)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
LUKIThesis
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: LUKIThesis » 25 lut 2017, 21:58

Będzie czym jarać. U mnie jutro mają ciachać .
Ciekawe co na to powie urzędowa naczelnik ochrony środowiska : yesyes :

bassooner
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Sławuś
Kontakt:

Post autor: bassooner » 26 lut 2017, 14:20

Roman77 pisze: 26 lut 2017, 13:36 Wystarczy zobaczyć, co się teraz dzieje na scenie. Coraz więcej będzie wychodziło smaczków o tym, kto współpracował i kto w jakich przekrętach brał udział.

tak! a będzie się to tyczyło przede wszystkim KOD, PO, Nowoczesnej i PSL ;-)
http://www.berbela.com/
Lancja Libra Intęsa SW 2004 5Rv10 150km (ale byków nie?)

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Darek

Post autor: darbo » 26 lut 2017, 14:54

Luka.. a może chciałbyś nam tutaj wszystkim coś oznajmić?
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 26 lut 2017, 15:52

Czekam cały czas na oficjalne dane z MF, nie wiem czy będziesz zadowolony, patrząc na szacunki to był naprawdę ogromny wzrost ściągalności podatu VAT :)
Zrobili ci wodę z mózgu do listopada, a potem zonk. Wzrost rzędu błędu statystycznego 2 mld zł, a ile szacunkowałeś po listopadzie drogi kolego?

Jak chcesz.

PIS to najlepsza partia na świecie.

Tak przegrałem zakład, bo rządzącym udało się utrzymać budżet w ryzach.

Na plus zasługuje szybka, sprawna ustawa paliwowa, proste rozwiązanie, jednak okazuje się zbyt mało wystarczające.

Ptawda jest taka, że udało się domknąć budżet kilkoma sposobami. Jednorazowe wpływy z NBP i z aukcji LTE.
Obniżenie wydatków-to jest bardzo zastanawiające jest gdzie te oszczędności zostały poczynione, ciekawe czy się dowiemy, bo jeżeli np. zaoszczędziliśmy na inwestycjach, zakupach itp. tylko po to, żeby domknąć budżet i pokazać jacy to jesteśmy mocni, to chyba nie o to chodzi.
Zastanawia mnie jeszcze dlaczego jeszcze czekany na oficjalne zamknięcie roku, jakby było dobrze, to już byśmy o tym wiedzieli.

Darbo, nie uważasz że coś było nie tak z informacjami i propagandą związaną z danymi MF?
Sam nie jednokrotnie brandzlowałeś się tu na forum linkując kolejne podatkowe sukcesy. Jak zwracaliśmy uwagę na zwiększone zatrzymania VAT, to się nawet nie zająknąłeś, dziś wiadomo, że to była propaganda sukcesu jak za PRL, przebili Tuska i PO po stukroć w tym względzie.
Na poparcie moich słów jest opinia bądź co bądź umiarkowanego zwolennika rządu PIS pana Modzelewskiego, jednak ten człowiek jest prawdomówny i bzdur o sukcesie nie powie.

Co do innych spraw rządu PIS. Czy wymiana 82% dowódców w sztabie i ponad 90% oficerów na wysokich stanowiskach na swoich ludzi cię nie zastanawia?
Czy tak powinna wyglądać kontynuacja rządów?
Tu znowu można podać przykład gen. Polko, który z PiS zawsze był za PAN brat, ostatnio wypowiada się zgoła inaczej, także rośnie liczba przekonanych, że coś jednak z tym jest nie tak, może kiedyś i ty Darbo do nich dołączysz

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Darek

Post autor: darbo » 27 lut 2017, 20:21

Generalnie to ja mam w dupie dalsze dyskusje. Przyznaj, że przegrałeś ze mną zakład i tyle.

Maciej przegrał i miał klasę, żeby się przyznać no i miałem możliwość napicia się genialnej whisky, czego taki prostak jak ja mógłby nie zaznać w życiu w normalnych okolicznościach.

Nie komentuj tylko przyznaj, że przegrałeś zakład.
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 27 lut 2017, 21:25

darbo pisze: 27 lut 2017, 20:21 Generalnie to ja mam w dupie dalsze dyskusje. Przyznaj, że przegrałeś ze mną zakład i tyle.

Maciej przegrał i miał klasę, żeby się przyznać no i miałem możliwość napicia się genialnej whisky, czego taki prostak jak ja mógłby nie zaznać w życiu w normalnych okolicznościach.

Nie komentuj tylko przyznaj, że przegrałeś zakład.
Albo jesteś niewidomy albo masz o sobie zbyt wysokie mniemanie, żeby mówić mi co mogę a czego nie mogę komentować.
Ochłoń bratku. :roll:

Awatar użytkownika
Tomzik
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Tomczysław ;)

Post autor: Tomzik » 27 lut 2017, 22:28

No co Ty, luka, darbo to też ludzki pan, na pewno w końcu też pozwoli Ci coś skomentować :lol:
Są: Lancia Delta 2,0 Multijet; Lancia Phedra 2,2 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205

bassooner
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

Post autor: bassooner » 27 lut 2017, 22:33

i zmieniając ciut temat list Giertycha do Prezesa (nie lubiłem gościa ale fakt faktem, że ma zdolności oratorsko - humorystyczne)

"List do pana Kaczyńskiego.

Szanowny i drogi panie Jarku!

Dawno nie pisałem do Pana. To dlatego, że zajmowałem się doradzaniem Pana błyskotliwym ministrom w ich różnorakich problemach (nawet Pan nie wie, ile mi Pan zawdzięcza). Całym moim umysłem wspieram dobrą zmianę pomny na naszą długotrwałą znajomość (ach, gdzie te czasy, gdy bawiliśmy się: Pan w polowanie na mnie, a ja w bieg po polu minowym!). Ale ad rem. Panie Jarosławie kochany: larum grają! Te niecne pomioty zwane przez pomyłkę dziennikarzami dotarły do Pana interwencji poselskiej w obronie Marcina D. Zarzucają Panu, że wpłynął Pan na prokuratora, aby wypuścić tego krystalicznie uczciwego młodego przedsiębiorcę z pudła (jakby to jakaś hańba była pomóc niewinnemu w potrzebie!). I że Pan zakazał prowadzenia śledztwa w kierunku rzekomych pieniędzy przyjętych przez pana powabną bratanicę od podmiotów młodego przedsiębiorcy. Jak to przeczytałem, to w pierwszej chwili strach ścisnął mi gardło i zawołałem: no nie, z tego to nawet nasz kochany prezes tak łatwo się nie wywinie. Przecież to ewidentne przekroczenie uprawnień poselskich poczynione w interesie rodziny! I od razu wiedziałem, że muszę coś wymyślić. Nie można naszego pana Jarka zostawić samego. Jak pomyślałem, tak zrobiłem. I mam! Stara adwokacka zasada brzmi: do niczego się nie przyznawaj. Ale jak tu się tego wyprzeć jak ta swołocz z „Newsweeka” dotarła do dokumentu, w którym Pan naciska na prokuraturę w interesie rodziny jak wół? To nie takie trudne! Po prostu musi Pan powiedzieć, że nie wiedział pan, że Marcin D. to mąż pana bratanicy. I już! Genialne w swej prostocie, co? Pan jako poseł pochyla się nad każdym skrzywdzonym przez ucisk państwa młodym człowiekiem. I żadne koneksje rodzinne nie mają żadnego znaczenia. Sprawa młodego przedsiębiorcy wygląda od początku na zaplanowaną zemstę tysięcy inwalidów, którzy nie potrafili zadowolić się skromnym, ale godziwym wynagrodzeniem i zazdroszczą, że ten, który im pracę załatwił pobierał (rzekomo im należną, sic!) drobną opłatę manipulacyjną w wysokości 80%. Ot, typowa polska zawiść. A nadto, czy Pan zwracał uwagę na kolejnych mężów (czy prawie mężów) pana szanownej bratanicy? Pan to człowiek zajęty. Myślący o Polsce, o doli polskiego emeryta, górnika, chłopa, a romansidła Panu nie w głowie. I na dodatek, taka linia obrony dementuje te podłe oszczerstwa Biedronia. No bo jak Pan nawet na młodych chłopaków od bratanicy nie zwracał uwagi, to o czym ten padalec ze Słupska gada? Czyli łapiemy dwie sroki za jeden ogon i jednym sprytnym posunięciem załatwiamy dwa problemy.

Roman Giertych
PS I jak dobrze Panie Jarku, że skończyły się te straszne czasy prywaty, wykorzystywania funkcji do celów prywatnych i nacisków na wymiar sprawiedliwości. Uff, że to już za nami!

I jeszcze jedno: już po północy i zaczął się 27.02 (przy okazji moje urodziny! Sto lat Romku!). To będzie trudny dzień dla Naszego Umiłowanego Przywódcy. Będą szydzić, atakować i lżyć. Stańmy wszyscy wokół niego. I dlatego proszę o udostępnienie tego listu Państwa znajomym. W tym dniu bowiem ON nie może być sam."

Awatar użytkownika
Tomzik
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Tomczysław ;)

Post autor: Tomzik » 27 lut 2017, 23:36

Daj spokój, takie tam nic nie znaczące bzdety nie mogą przysłonić sukcesu polskiej gospodarki, która sprzedaje więcej towaru, do którego się dokłada, niż przed rokiem.
Są: Lancia Delta 2,0 Multijet; Lancia Phedra 2,2 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205

Awatar użytkownika
Hobbysta
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Hobbysta » 28 lut 2017, 10:43

Obrazek
Lancia Kappa 2,4jtd; produkcja lipiec 2000 - lekko przeziębiona, teraz wiem, że to Korona świrus :)

bassooner
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

Post autor: bassooner » 28 lut 2017, 11:14

no i...

Awatar użytkownika
Hobbysta
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Hobbysta » 28 lut 2017, 11:41

Na przykład tutaj więcej: Hadacz jako TW „Matka”.

"...Media szeroko komentują informację, że Hadacz vel Dobosz był tajnym współpracownikiem Służby Bezpieczeństwa.

W Instytucie Pamięci Narodowej znajdują się dokumenty, które to potwierdzają. Jeden z bohaterów spotu wyborczego PO z 2011 roku nosił pseudonim TW „Matka”. Współpracę z Andrzejem Doboszem zakończono 6 grudnia 1988 roku „z powodu popełnienia przestępstwa”. Później zmienił on swoje nazwisko..."
Lancia Kappa 2,4jtd; produkcja lipiec 2000 - lekko przeziębiona, teraz wiem, że to Korona świrus :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Hyde Park :::”