Lord_Juve pisze: ↑09 maja 2019, 9:58
Przecież nawet na forum mamy listę polecanych zakładów. Myślałem że w moich okolicach znajdzie się ktoś, kto da radę z tym modelem. I co? I nic?
Poza tym polecacie stare Kappy w V6. To ja się zapytam: a jak z mechanikami i częściami do tego modelu? Znacznie lepiej i taniej niż w przypadku Thesis z 2.0T?
....Delta III to Bravo w przebraniu, za którego trzeba dać koło 30k, a i niekiedy brakuje tak podstawowych dziś dodatków, jak zwykłe czujniki parkowania z przodu. Dalibyście tyle kasy za samochód, którym przejedziecie się 4 razy w miesiącu?
Są polecane na forum warsztaty... no i różnie z tym bywa... można sobie poczytać historie forumowiczów z forumowymi mechanikami... na forum Alfaholików w Krk jest polecany serwis Autka.pl z 29 listopada... i co

byłem pytałem o wymianę rozrządu w mojej V6... a gość się mnie pyta czy w Busso jest pasek czy łańcuch

oddasz do takiego warsztatu swój wymarzony samochód

spytaj kol. freeq7322 jak mu naprawili V6 po zerwaniu paska... moja była serwisowana u Nodrzyńskiego w Wieliczce kiedyś ASO Fiat teraz Bosch... rozrząd zrobiony bez blokad na znaczki... wycieki z rury kolektorowej pomiedzy pompą a termostatem która byla doszczelniania silikonem... świece fabryczne, uszczelek pod deklami, na baranach nikt nie ruszał... i co

mam Ci polecić taki warsztat

no niestety, ale do Thesis musisz mieć warunki do roboty, i umiejętności... i kasę...
Kappa V6... no cóż fajne wozidło z kultowym silnikiem... ale jak to w pełnoletnim włoskim aucie problem z częściami, a sam silnik jest problematyczny w serwisowaniu... patrz pkt wyżej... już sama wymiana rozrządu to problem z mechanikiem...
Delta III przebrane Bravo... no i co z tego... a Bravo to przebrane Stilo, AR166 przebrana Kappa... itp itd auto proste w konstrukcji z prostymi i nie zawodnymi silnikami... a ceny

na pewno znajdziesz coś taniej niż 30tyś...
kond243 pisze: ↑09 maja 2019, 11:11
Nie wiem jak inni ale ja z moją Thesis nie mam problemów. Zrobiłem tylko mechanikę. Tzn zostało ogarnąć zawieszenie tył na nowo. Dołożyłem alarm servotronic. Itp. Od dwóch lat robiła trasy po 1000km i jakoś działa. Nie daje znać dziwnymi kontrolkami itp. Elektronika nie wariuje. A wszyscy wiedzą że jest to projekt. Z tym wyjątkiem że nie ruszałem elektroniki a ona działa. I tak patrzę na te V6 i JTD zwłaszcza w utomacie to w stosunku do nich moja Thesis jest nudna bo się cholera popsuć nie chce

Ma dopiero 400tyś przebiegu tzn buda i skrzynia. Silnik dopiero 35tyś km. Bierz 2.0t w manualu jest to dużo prostrza wersja jak automat.
Taak.. tylko wszystko robisz sam... wyobrażasz sobie jak chłopak pod blokiem wyciąga sobie sanki i maluje

a jakby chciał to zlecić warsztatowi to ile by go skasowali

i ciekawe czy by zrobili to tak jak Ty sobie sam to zrobileś

na pewno nie...
Lancia Thesis może nie jest zbyt szybka, ale za to dużo pali...
Były:
Fiat 1300 (116A) 1962r (1.3 OHV R4)
Fiat 125S (125B) 1969r (1.6 DOHC R4)
FSO 125p (115D) 1990r (2.0ie DOHC R4)
Fiat Marea Weekend ELX ST.Moritz (185) 2002r (1.9JTD)
Są:
Lancia Thesis EMBLEMA ACC (841) 2002r (3.0 V6)
Fiat Marea Weekend HLX Tour de France (185) 2001r (2.4 R5)
Fiat 125S (125B) 1971r (1.6 DOHC R4)
Lada 1500s (21061) 1981r (1.6 DOHC R4)
Skoda Octavia II Tour (1Z5) 2012r (2.5 R5)
Suzuki Grand Vitara (TE) 2014r. (2.4 R4)