Czy tym wyłamaniem się ze schematu jest ograniczenie zgromadzeń do 50 osób? Czy może zalecenie utrzymywania odległości pomiędzy ludźmi w miejscach publicznych? A może wprowadzenie zdalnych zajęć w liceach i na uczelniach wyższych?fiatcoupepolska pisze: ↑13 kwie 2020, 20:52My tu pitu pitu a Szwedzi wyłamali się z tego schematu i poszli za swoim rozumem szokując innych-głównie "sprawców konfliktu"![]()
Daleko mi do zwolenników PiS, ale to jeden z ich pomysłów, który nie przeszedł. Ostatecznie więc tego nie ma.Bichoń pisze: ↑12 kwie 2020, 15:29 - zniósł limit składek emerytalno rentowych - do tej pory były pobierane nie większe niż od wysokości 2.5-krotności wynagrodzenia średniego, teraz limitu nie ma, płaci się je od całości dochodu, mimo, że limit wypłacania emerytury nie wzrósł powyżej tej 2.5-krotności.
Sam napisałeś o poziomie telewizji. Obrzydliwa, prymitywna propaganda. Tak prymitywna, że nie da się tego inaczej nazwać niż telewizja dla debili. Tak niestety widzi swój elektorat JK.
To że są równi i równiejsi to nic nowego. Tak było, jest i będzie. Natomiast jeszcze niedawno przynajmniej stwarzało się pozory. Teraz bezczelność władzy jest tak wielka, że nawet tych pozorów nie zachowuje. I to również drażni.Hobbysta pisze: ↑11 kwie 2020, 18:11 Gdyby rzeczywiście ten wirus był taki groźny, na pewno oni przede wszystkim byliby zabezpieczeni. Wygląda to tak jak zwykle, są równi i równiejsi, a dokładnie: "Wszystkie zwierzęta są sobie równe, ale niektóre są równiejsze od innych. " - George Orwell - Folwark zwierzęcy.
[..]
Inną sprawą jest to, że zrezygnowali z wyjaśnienia politycznej zbrodni z 10.04.2010r., i dlatego będę głosował na Konfederację.
Toś sobie autoryteta znalazł
To niestety jest problem. Nie bardzo mają z kim przegrać. Opozycja jest przeraźliwie słaba, zwłaszcza PO.
Trudno się z Tobą nie zgodzić, aczkolwiek w ocenie 500+ się różnimy. Uważam, że to jedna z nielicznych rzeczy (oprócz spolaryzowania i poróżnienia społeczeństwa), która w miarę im się udała. To że jestem w stanie sobie wyobrazić lepsze wydatkowanie tych środków to inna sprawa, ale tak zawsze można powiedzieć.No prawie, bo dochodzi jeszcze jedno kłamstwo, propaganda na poziomie co najmniej PRLu, kpina z prawa i Konstytucji, bezczelność na niespotykanym poziomie, rzeka naszych pieniędzy płynąca do Rydzyka i na deser opętany ideą dyktatury i chorymi ambicjami, oderwany od rzeczywistości szeregowy poseł, który nie ma cywilnej odwagi i honoru, aby podpisywać się pod własnymi dyrektywami.
Jak dla mnie to już nadto wystarczająco, aby wyjechali na taczkach.
Prosiłbym o poprawne cytowanie czyichś wypowiedzi, bo to:fiatcoupepolska pisze: ↑13 kwie 2020, 21:56 Mądrego zawsze warto wysłuchać,dlatego przytoczę dzisiejszą wypowiedź mojego ziomka Prof. Simona:" W Polsce od kilku lat dominuje propaganda sukcesu, tym się karmi suwerena,czuję się Polakiem i też suwerenem, ale jakoś mnie nie przekonuje taka prymitywna małomiasteczkowa propaganda. Nie wszystkich da się uratować. Staniemy przed dramatycznymi wyborami, komu pomagać. Takie jest życie....." Facet bez ogródek opowiada,mówi wbrew temu że wodzowska partia przyjęła jedną słuszną linię narracji i społecznego przekazu na temat tej "zarazy" i walki z nią.Inni z kolei wyliczają dobową śmiertelność ludzi którzy umierają z powodu przerwanych badań,leczenia lub odwołanych operacji np.onkologicznych.Swoje żniwo zbiera depresja,samobójstwa.Liczby są przerażające i zdecydowanie przewyższają te powiązane z wirusem w koronie.Stąd Simon i inni otrzymali rządowy zakaz wypowiadania się dla mediów na temat Covi-19. Cytat " Nie pozwolę się kneblować. Jeszcze żyjemy w kraju, w którym panuje wolność, w tym wolność wypowiedzi słowa. Informowanie społeczeństwa o sytuacji medycznej jest moim obowiązkiem, jako lekarza oraz konsultanta wojewódzkiego, kierownika kliniki i ordynatora oddziału zakaźnego w szpitalu przy ul. Koszarowej we Wrocławiu. My konsultanci, znamy najlepiej sytuację. Mamy różny punkt widzenia...."
są połączone odpowiedzi na dwa różne pytania..." W Polsce od kilku lat dominuje propaganda sukcesu, tym się karmi suwerena,czuję się Polakiem i też suwerenem, ale jakoś mnie nie przekonuje taka prymitywna małomiasteczkowa propaganda. Nie wszystkich da się uratować. Staniemy przed dramatycznymi wyborami, komu pomagać. Takie jest życie....."
Proxima masz tu pierwsze z brzegu wyniki z googlea, naprawdę nie trzeba zadać sobie dużo trudu:
Na ten moment w przybliżeniu..Radicz pisze: ↑14 kwie 2020, 0:13 Natomiast, jak nam idzie z koronawirusem na tle innych, można obserwować tutaj:
https://www.google.com/maps/d/viewer?mi ... 516652&z=5
Zbrodnię nazywam zbrodnią, mimo, że tzw. główni gracze polityczni zalecają ciemnemu ludowi wierzyć w bajki "brzozowo - wybuchowe".