Dzieci rzadko narzekają na wygodę fotelamikee72 pisze: U mnie na tylnych fotelach przez klika lat używania, jeździła głównie dwójka dzieci i nie narzekały.

Moderator: stabraf
Dzieci rzadko narzekają na wygodę fotelamikee72 pisze: U mnie na tylnych fotelach przez klika lat używania, jeździła głównie dwójka dzieci i nie narzekały.
Kiedyś mocno przyglądałem się PhedrzeJeżeli w drugim rzędzie auta mają jechać dorosłe osoby - to w wygodzie podróży pomiędzy Phedrą (w wersji 2+2+2) a Voyagerem, będzie taka różnica.. jaka jest między krzesłem a fotelem.
Poprawiłem już swój wpis dotyczący Phedry (ten który akurat zacytowałeś) - chodziło o 'moją' wersję z trzema fotelami z drugim rzędzie, czyli 2+3+2.faraon pisze: ↑09 gru 2021, 15:43Kiedyś mocno przyglądałem się PhedrzeJeżeli w drugim rzędzie auta mają jechać dorosłe osoby - to w wygodzie podróży pomiędzy Phedrą (w wersji 2+2+2) a Voyagerem, będzie taka różnica.. jaka jest między krzesłem a fotelem.
Nawet wybrałem się na oględziny takowej![]()
Niestety drugi rząd siedzeń raz na zawsze "wyleczył" mnie z Phedry![]()
Nie sa. To nadal sa te same fotele ale bogatsze o podlokietniki. Wieksza przestrzen miedzy nimi tez niczego nie zmienia. Mojej mamie na siedzeniach drugiego rzedu siedzi sie w miare wygodnie ale ona ma 170 cm wzrostu. Ojciec z kolei nie znosi siedzenia w drugim rzedzie bo mowi, ze ma kolana na wysokosci uszu
Auta dostawcze mają potencjał, jednak producenci robiąc z nich miniVany dokładają zazwyczaj ..ławki (trudno je czasem nazwać kanapami). Najeździłem się różnymi takimi Partnerami, Sprinterami, Vivaro, Ducato, Trafic, Scudo itd. itp. i moim zdaniem to zawsze jednak będą dostawczaki.. tylko że z miejscami siedzącymi (znaczy się.. z ławkami). Miejsce kierowcy w tych autach to jedyne godne uwagi, a też niespecjalnie rozpieszcza. Pozostałe miejsca są dla.. bez urazy! pracowników budowlanych? Podwójne siedzisko z przodu - obok kierowcy to jest dramat. Niewygodne są wszystkie pozostałe siedzenia, a połacie gołej blachy zamienne z połaciami tworzywa nie pomagają w odczuciu komfortučučoriedka pisze: ↑11 gru 2021, 18:10 cos a la Scudo/Partner/Proace, Renault/Nissaan Trafic/NV i tym podobne
I to jest właśnie dla mnie esencja tych rozważań. Odnoszę nieodparte wrażenie że w moim rozumieniu komfort i wygoda = jankes.wiesiu pisze:Choć gybym miał teraz wybierać jeszcze raz między europejską wersja minivana a amerykańska to zdecydowanie tylko amerykańska.
Czołgi, czołgi ...