Elektro zawór????
- GRZECHUU
- Klubowicz
- Imię: Grzesiek
Elektro zawór????
Mam pytanko.Gdzie powinien byc zamontowany elektro zawór który odcina dopływ paliwa do gaźnika przy przełączeniu na gaz.Przed pompą paliwową czy za pompą paliwową?????
Chodzi mi o poloneza z gaźnikiem.Pompa paliwowa(mechaniczna) ma 1 wejście i 1 wyjście a nadmiar paliwa jest odprowadzany z gaźnika.Jeżeli elektrozawór bedzie przed pompą to ta z kolei bedzie chodziła na "sucho" i czy ją wtedy nie trafi.Natomiast jeżeli elektrozadór będzie zaraz za pompą to co z paliwem które pompa będzie pompować a zawór nie puści dalej.
Chodzi mi o poloneza z gaźnikiem.Pompa paliwowa(mechaniczna) ma 1 wejście i 1 wyjście a nadmiar paliwa jest odprowadzany z gaźnika.Jeżeli elektrozawór bedzie przed pompą to ta z kolei bedzie chodziła na "sucho" i czy ją wtedy nie trafi.Natomiast jeżeli elektrozadór będzie zaraz za pompą to co z paliwem które pompa będzie pompować a zawór nie puści dalej.
Kiedyś delta LX1500 i delta integrale. Teraz prywatnie Laguna I lpg i 206 2.0 hdi.
Służbowo Magnum 480.
Służbowo Magnum 480.
Elektro zawór????
Witam,
Do gaźnikowca to przydałyby się dwa trójniki i dwa elektrozawory - bocznikujesz gaźnik i paliwo wraca przewodem powrotnym.
Pozdrawiam
Do gaźnikowca to przydałyby się dwa trójniki i dwa elektrozawory - bocznikujesz gaźnik i paliwo wraca przewodem powrotnym.
Pozdrawiam
-
- Klubowicz
- Imię: mgOmichGD
- Kontakt:
Elektro zawór????
Sposób Wujka rewelacja
, ale i tak bedziesz miał po pewnym przebiegu problemy z ......... pływakiem w gaźniku,który uderza w dno komory pływakowej i dziurawi sie
- efekt znasz -zalany nie zapala na benzynie.
W latach 90 byłu produkowane podkładki po pływak ale równoczesnie wiazało sie to ze zmianą ustawienia ( zmniejszenia) poziomu paliwa - efekt uboczny brak wysokich obrotów - wiec w dwóch słowach jak nie urok to s..czka
Teraz wprowadzono elektyczne pompy do gażników ,zaslepiasz pompę oryginalna a elektryczna jest odcinana przez przekaźnik instalcji LPGPOMPA KLIKNIJ
ale i tak problem z pływakiem pozostaje 

W latach 90 byłu produkowane podkładki po pływak ale równoczesnie wiazało sie to ze zmianą ustawienia ( zmniejszenia) poziomu paliwa - efekt uboczny brak wysokich obrotów - wiec w dwóch słowach jak nie urok to s..czka

Teraz wprowadzono elektyczne pompy do gażników ,zaslepiasz pompę oryginalna a elektryczna jest odcinana przez przekaźnik instalcji LPGPOMPA KLIKNIJ

Elektro zawór????
OK dzieki za informacje
Pływak jest jeszcze nie przetarty
ale ślady od ocierania są na nim
Napiszcie mi jeszcze co z tą pompą jak będzie chodziła na sucho
Obecnie podłączyłem elektrozawór przed pompą i narazie wszystko jest OK tylko sie obawiam o tą pompe żeby jej zaraz nie trafiło 

Lancia Delta HF Integrale Evoluzione
Elektro zawór????
Kurcze poprzedni post napisałem na konto brata
GRZECHUU

Lancia Delta HF Integrale Evoluzione
-
- Klubowicz
- Imię: mgOmichGD
- Kontakt:
Elektro zawór????
I trafi"INTEGRALE" pisze:OK dzieki za informacjePływak jest jeszcze nie przetarty
ale ślady od ocierania są na nim
Napiszcie mi jeszcze co z tą pompą jak będzie chodziła na sucho
Obecnie podłączyłem elektrozawór przed pompą i narazie wszystko jest OK tylko sie obawiam o tą pompe żeby jej zaraz nie trafiło

Już lepiej założyc zawór za pompą -ale nie zapomij sprawdzić stanu przewodów.
Zdecydowanie pomyśl o propozycji wujka

Elektro zawór????
Witam,
Jak już ulepszać to na maxa - zamiast podkładki zmniejszającej pojemność komory można podłożyć sprężynkę ograniczającą opadanie pływaka.
Pozdrawiam
PS
W swoim Polonezie (tez kiedyś był na stanie) wymieniłem ciężki, metalowy pływak na pływak z tworzywa (z jakiegoś gaźnika, chyba od TC 1600?). Mniej się tłukł o komorę.
Jak już ulepszać to na maxa - zamiast podkładki zmniejszającej pojemność komory można podłożyć sprężynkę ograniczającą opadanie pływaka.
Pozdrawiam
PS
W swoim Polonezie (tez kiedyś był na stanie) wymieniłem ciężki, metalowy pływak na pływak z tworzywa (z jakiegoś gaźnika, chyba od TC 1600?). Mniej się tłukł o komorę.