[ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Róbta co chceta ;)
Awatar użytkownika
Rutuś
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Leszek

Re: [ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Post autor: Rutuś » 19 lis 2015, 23:12

Tak wiec będę go bronił i będę bronił tego co obecnie robi PIS, czyli próby wyczyszczenia tego całego chorego nalotu po 8 latach rządzenia krajem przez PO/PSL. Nareszcie.

pozdrawiam serdecznie :)
Jeśli te czyszczenie mają przeprowadzać ludzie pokroju Piotrowicza to już widzę ten porządek.
:link:
jest Lancia Delta 1.6 2010 Alfa Romeo Mito 1.4 16V 2010 Alfa Romeo Giulietta 1.4 2011

była Lancia Lybra SW 1.9JTD 2003 Fiat Grande Punto 1.4 2005

Awatar użytkownika
Art92
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Artur

Post autor: Art92 » 19 lis 2015, 23:17

PiS sprzątał po SLD, PO po PiS, teraz PiS po PO a burdel jak był tak nadal będzie. Amen.
VW Sweter 1.9 TDi. Od czasu do czasu ujeżdżam Chevrolet Cruze 1.6

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 20 lis 2015, 8:37

Darbo przekręcasz kota ogonem jak kobieta.
Niestety dyskusja nie ma sensu bo ciężko się rozmawia z osobą, która tak kręci faktami żeby wyszło na jej. Zrobiłeś tak przy rozmowie o mediach, teraz próbujesz to samo.
Sam przyznałeś że nie miałeś racji o bezwzględnym więzieniu teraz do tego wracasz. Możesz mieć inne zdanie tylko licz się z tym, że będziemy punktować durnoty pisu. Podobnie ty punktowałeś poprzedników. Różnica jest taka, że my dostrzegamy błędy poprzednich rządów, ty jesteś ślepy na argumenty dotyczące twojego rządu i niestety tak pozostanie. Dajesz temu wyraz.
Przeczytaj sobie jeszczecraz moje porównanie i pomyśl o metodach pana Kamińskiego.

Awatar użytkownika
Duch-Dziadka
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Duch-Dziadka » 20 lis 2015, 9:16

darbo pisze:
Duch-Dziadka pisze:To się staje zabawne...nie wierzę w to, że nie widzisz tego co inni widzą i opisują.

To jest jak w pewnej sytuacji:
Jeśli jedna osoba mówi Ci, że jesteś chory to możesz to zignorować
Jeśli druga osoba mówi Ci, że jesteś chory to też możnaby to zignorować
Jeśli jednak trzecia osoba mówi Ci, że jesteś chory to trzeba by się zastanowić na swoim zdrowiem.
Jeśli natomiast kolejne osoby mówią Ci, że jesteś chory to idź w końcu się przebadaj...

Nie trafione porównanie. No chyba, że za objawy mojej choroby uważasz posiadanie odmiennego od Twojego zdania. To by było ciekawe. Najpierw sugerowałeś Porankiem Kojota wpierd..ol za pomocą kolesi z syndromem ABS a teraz chciałbyś dla mnie psychiatryka. Takie czasy już były w Związku Sowieckim a Amerykańskie Towarzystwo Psychiatryczne rozważa uznanie homofobii jako zaburzenia psychicznego. Niezłe towarzystwo dla Ciebie. No to gratulować. Poza tym dobrze by było gdybyś nie ograniczał się tylko do GW bo tam to zawsze znajdziesz jedno i to samo, szczególnie na temat PIS. W zasadzie nie wiem po co Ci to piszę. Tak jakby miało to cokolwiek zmienić.
To co napisałem powyżej ni jak ma się do choroby. Chodziło raczej o to, że kilka osób na tym forum mówi Ci, że czarne jest czarne a białe jest białe. Tym czasem Ty twierdzisz tak jak Kaczyński, że nikt Cie do tego nie przekona.
Dlaczego oprócz Ciebie nikt nie podejmuje dyskusji. Strach??? Brak argumentów??? Nie rozumienie otaczającego go świata???
W ostatnim pytaniu zawarłem chyba odpowiedź.

Co do urywku z poranku kojota najwyraźniej nie zrozumiałeś o co w nim chodzi. Było to odniesienie do wpisu Hobbysty, który napisał o bandytach(a takich niewątpliwie grają tam aktorzy). Cóż nie zadziwia mnie to.

Nie czytam GW, gdyż mam w niej znajomego. Spędziłem z nim trochę czasu i wiem jak jeden artykuł może zmanipulować 40 mln naród(pisałem kiedyś o tym pobieżnie).
Natomiast Pan bóg zamiast urody dał mi rozum, umiejętność analizowania oraz zdroworozsądkowe postrzeganie otaczającego świata. Dorzucił też wzrost i masę... ;) Dzięki temu potrafię za dobre pochwalić, a za złe zganić.
Co ciekawe może dla Ciebie uważam, że wczorajsza akcja związana z przegłosowaniem TK jest dla mnie dziwna.
Nie do końca wiem czy to będzie dobre czy złe, ale jednego jestem pewien: nieobecni nie mają racji. Wyjście z sejmu części posłów to głupota. Z drugiej strony PO przed końcem kadencji mogło przegłosować zmiany no więc PiS w odpowiedzi zrobił to samo. Złośliwość i głupota jednej i drugiej strony. Od co.

darbo pisze:Tak, tego zamierzam bronić. Jeżeli Duda był przekonany o niewinności Kamińskiego to jego posunięcie było zarówno moralne jak i zgodne z prawem. Czy Kamiński był/jest niewinny? Oto jest pytanie...

Moim zdaniem jest niewinny. Ostatecznie o rzeczywistej naturze jego winy bądź niewiny - w mojej opinii przesądził -fragment wymiany zdań na jego temat w rozmowie Kulczyka z Kamińskim.
Prezydent jest przedstawicielem wszystkich Polaków. Mógł być przekonany o tym, że krasnoludki czeszą grzywy koniom w stajni, nie ma to znaczenia. Uważam, że jego zachowanie jest nieetyczne i nie przystoi temu stanowisku.
Pokazał, że nie jest prezydentem Polaków tylko wyborców PiS-u. Uważam również, że człowiek pokroju Kamińskiego ze swoimi zarzutami nie powinien być w rządzie choćby ze względu na toczące się procesy. OK jeśli sąd najwyższy go uniewinni niech wraca. Póki co Duda pokazał, że jest PiS-owskim żołnierzem na usługach Kłamczyńskiego znaczy się Kaczyńskiego. :D ;)
W kampanii mówiło się, że PO jest butne i pyszne. PiS jest dokładnie takie samo. Tylko w Twoim rozumieniu PIS może, a PO nie. W moim rozumieniu PO i PiS nie może się tak zachowywać i z tym się NIE ZGADZAM!!!!!!!!!!!!!!!!!

I na koniec tego wpisu:

Kłamczyński i jego kultura

Jak to jest, że jak się nagrało z ukrycia PO, która w luźnych rozmowach używa wulgaryzmów(choć towarzyszą one nam wszystkim w życiu codziennym) to jest beee, natomiast jak prezes wypowiada się w ten sposób bo nerwy mimo wygranej widać mu puszczają(i to w obecności kamer i dziennikarzy) to jest wszystko OK(nawiązuje do komentarzy w sieci odnośnie tej sytuacji). :D
Giulietta Veloce 2016r

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Darek

Post autor: darbo » 20 lis 2015, 9:49

luka pisze:Darbo przekręcasz kota ogonem jak kobieta.
Uuu... ciekawe co na to powiedzą kobiety? Nie dość, że jesteś zwolennikiem pseudonowoczesności to jeszcze męskim szowinistą :x
luka pisze: Niestety dyskusja nie ma sensu bo ciężko się rozmawia z osobą, która tak kręci faktami żeby wyszło na jej. Zrobiłeś tak przy rozmowie o mediach, teraz próbujesz to samo.
Naprawde chcesz wracać do rozmowy gdzie poległeś na prostych matematycznych działaniach :?:

luka pisze: Sam przyznałeś że nie miałeś racji o bezwzględnym więzieniu teraz do tego wracasz.
To prawda, nie miałem racji. Miałeś ją ty. A jak się to ma do sytuacji opisanej przez Raina :?:
luka pisze:Możesz mieć inne zdanie tylko licz się z tym, że będziemy punktować durnoty pisu.
Proszę bardzo...punktujcie. Postaraj się jednak ograniczyć ilość wycieczek osobistych pod moim adresem. Zamiast: " nie potrafisz samodzielnie funkcjonować, lubisz być pod pałką pisolandu" . Możesz napisać coś w rodzaju: "nie zgadzam się z Tobą" albo: "mam inną opinię na ten temat" lub jak już nie potrafisz wytrzymać: "Co za głupoty piszesz?". To przede wszystkim dla Twojego dobra.
luka pisze:Podobnie ty punktowałeś poprzedników. Różnica jest taka, że my dostrzegamy błędy poprzednich rządów, ty jesteś ślepy na argumenty dotyczące twojego rządu i niestety tak pozostanie. Dajesz temu wyraz.
Mała edukacja dotycząca komunikacji interpersonalnej: Poniżej dwa warianty reakcji na Twoją powyższą wypowiedź:

1. Tu mam inne zdanie.
2. Uważam, że dalej jesteś ślepy jak byłeś przez poprzednie lata. Tylko zmienił się obiekt twojej ślepoty: tym razem jesteś ślepy na działania obecnego rządu.

Ja mogę i tak i tak, a jak możesz TY?
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

Awatar użytkownika
belial666
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: belial666 » 20 lis 2015, 10:02

Duch-Dziadka pisze:
belial666 pisze:
Duch-Dziadka pisze:To się staje zabawne...nie wierzę w to, że nie widzisz tego co inni widzą i opisują.

To jest jak w pewnej sytuacji:
Jeśli jedna osoba mówi Ci, że jesteś chory to możesz to zignorować
Jeśli druga osoba mówi Ci, że jesteś chory to też możnaby to zignorować
Jeśli jednak trzecia osoba mówi Ci, że jesteś chory to trzeba by się zastanowić na swoim zdrowiem.
Jeśli natomiast kolejne osoby mówią Ci, że jesteś chory to idź w końcu się przebadaj...
Dawaj następne...

PS. Jak postu nie zakumałeś to go zostaw...
8-O
Sorry, lekko się podnieciłem;)
Nr. telef. 501259455

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 20 lis 2015, 10:26

Duch-Dziadka pisze:To co napisałem powyżej ni jak ma się do choroby. Chodziło raczej o to, że kilka osób na tym forum mówi Ci, że czarne jest czarne a białe jest białe.
I co? Chcesz demokratycznie rozstrzygać o poglądach? Naprawde? Nigdy nie doświadczyłeś takiej sytuacji, w której większość się myli?
Duch-Dziadka pisze:Tym czasem Ty twierdzisz tak jak Kaczyński, że nikt Cie do tego nie przekona.
Nigdy tak nie twierdziłem, że nikt mnie nie przekona :roll: Jak jest inaczej to poproszę o cytacik.

Duch-Dziadka pisze: Dlaczego oprócz Ciebie nikt nie podejmuje dyskusji. Strach??? Brak argumentów??? Nie rozumienie otaczającego go świata??? W ostatnim pytaniu zawarłem chyba odpowiedź.
Nie wiem czy nikt oprócz mnie? Hobbysta? Heathen - troszku - racjonalna wypowiedź była niejedna. Szczerze mówiąc to mnie to zastanawia jak to się stało, że PIS tu wygrał wybory a w tej wypowiedzi dominują opcje reżimowe ;)

Jak rozumiem sugerujesz odpowiedź, że ja i reszta tych co głosowali na PIS "nie rozumiemy otaczającego nas świata" ?
Duch-Dziadka pisze:Natomiast Pan bóg zamiast urody dał mi rozum, umiejętność analizowania oraz zdroworozsądkowe postrzeganie otaczającego świata
Jak ktoś nie rozumie otaczającego świata to jest głupi. Chcesz tu Nas obrazić? Tych, którzy zagłosowali na PIS? Do tej diady uroda i inteligencja dopisałbym również kulturę osobistą. PAN Ci poskąpił?
Duch-Dziadka pisze:Co do urywku z poranku kojota najwyraźniej nie zrozumiałeś o co w nim chodzi. Było to odniesienie do wpisu Hobbysty, który napisał o bandytach(a takich niewątpliwie grają tam aktorzy). Cóż nie zadziwia mnie to.
Być może nie zrozumiałem.
Duch-Dziadka pisze:Dorzucił też wzrost i masę... ;)
Grozisz mi :?: ;) :lol:

Duch-Dziadka pisze:Co ciekawe może dla Ciebie uważam, że wczorajsza akcja związana z przegłosowaniem TK jest dla mnie dziwna.
Nie do końca wiem czy to będzie dobre czy złe, ale jednego jestem pewien: nieobecni nie mają racji. Wyjście z sejmu części posłów to głupota. Z drugiej strony PO przed końcem kadencji mogło przegłosować zmiany no więc PiS w odpowiedzi zrobił to samo. Złośliwość i głupota jednej i drugiej strony. Od co.
Ta dyskusja była by łatwiejsza gdyby było więcej takich wypowiedzi.

Duch-Dziadka pisze:Prezydent jest przedstawicielem wszystkich Polaków. Mógł być przekonany o tym, że krasnoludki czeszą grzywy koniom w stajni, nie ma to znaczenia. Uważam, że jego zachowanie jest nieetyczne i nie przystoi temu stanowisku.
Pokazał, że nie jest prezydentem Polaków tylko wyborców PiS-u. Uważam również, że człowiek pokroju Kamińskiego ze swoimi zarzutami nie powinien być w rządzie choćby ze względu na toczące się procesy. OK jeśli sąd najwyższy go uniewinni niech wraca. Póki co Duda pokazał, że jest PiS-owskim żołnierzem na usługach Kłamczyńskiego znaczy się Kaczyńskiego. :D ;)
Nie zgadzam się z tym :!: :!: :!:
Duch-Dziadka pisze:W kampanii mówiło się, że PO jest butne i pyszne. PiS jest dokładnie takie samo. Tylko w Twoim rozumieniu PIS może, a PO nie. W moim rozumieniu PO i PiS nie może się tak zachowywać i z tym się NIE ZGADZAM!!!!!!!!!!!!!!!!!
PIS też nie może. Jak będzie butne i pyszne to zmienię zdanie. Na ten moment nie ma takiej opcji. Po tygodniu rządzenia. dwa dni po expose???!!!

cdn
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

Awatar użytkownika
belial666
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: belial666 » 20 lis 2015, 10:42

Darbo, masz dzieci?. W jakim wieku?. Odpowiesz?.
Nr. telef. 501259455

Awatar użytkownika
maciej_ignys
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: maciej_ignys » 20 lis 2015, 11:07

Problem Darku polega na tym, że w każdym cywilizowanym kraju, a w szczególności anglosaskim kręgu kulturowym, samo toczące się postępowanie o tak poważne zarzuty związane z pełnieniem funkcji, nawet nie zagrożone karą więzienia, eliminuje zawodnika natychmiast z życia publicznego.
Politykierskie "ułaskawienie" jest objawem pychy, pokazaniem *** opozycji i potencjalnym wrogom.
To nie jest "House of cards" tylko bójka w szambie.
To samo dotyczy ZŁODZIEJA który jest naszym prezydentem.
Jakby miał chociaż pół spleśniałego jądra, po ujawnieniu że latał na chałtury za nasze pieniądze do Poznania, podałby się do dymisji.

Choćby te świeże przykłady, jak i zadyma z TK, pokazują zarówno metody jak i prawdomówność i uczciwość Twoich Darbo wybrańców.

I nie jest to pean na rzecz PO. To też zwykłe, nieporadne głąby. Ale różnica między nimi a PiSem. Jest taka jak między mną a księdzem katolickim.
Jestem pijakiem, birbantem i w dupie mam większość tzw:"norm społecznych", nie jestem zatem skłonny do pouczania i rygoryzmu, póki.... ktoś mnie nie wpieni próbując wchodzić mi do łóżka, głowy albo portfela.
Pis jest księdzem katolickim, który z ambony : cenzura : androny a po zdjęciu stuły gwałci ministranta.

A dyskusja nasza meandruje nieprzytomnie z Twojej przyczyny. Jesteś sprawnym intelektualnie interlokutorem ale retoryką pisowską jesteś przesiąknięty. Co mam konkretnie na myśli żeby znów się nie wykpiwać ogólnikami ?
Argumentacja Twoja przesiąknięta jest na przemian ocenami, dygresjami, imputacjami i przypuszczeniami. Ze sporego rozpędu podajesz fakt, za nim stronniczą interpretację i zamykasz zdanie oczywistą konkluzją.

Mimo piątku jestem jeszcze trzeźwy, ale zapewniam Cię, jeśli sobie tylko tego zażyczysz odnajdę bez trudu takie Twoje szarże w tym wątku :D

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 20 lis 2015, 11:24

belial666 pisze:Darbo, masz dzieci?. W jakim wieku?. Odpowiesz?.
Dwie córki bliźniaczki dwujajowe. Wiek 22.

Maciej: nie zgadzam się praktycznie ze wszystkim co powyżej napisałeś. I również jestem jeszcze trzeźwy. :D

Jeżeli chcesz zaniechać dyskusji o "meritum" i przejść do dyskusji o tym "jak dyskutujemy" to wiedz, że będę miał tu sporo do powiedzenia :lol:

A wątek ten obfituje w stronnicze interpretacje faktów, projekcje, racjonalizacje, redukcje dysonansu poznawczego, pomyłki, zwykłą ludzką niewiedzę i wiele, wiele innych. I dotyczy to nas wszystkich. Ciebie też : gafa :

Lecz obecnie muszę trochę popracować, więc na chwilę opuszczam "ring". Jak mniemam - po powrocie - znowu dowiem się czegoś ciekawego na swój temat :lol: I będzie to niezwykle cenna dla mnie wiedza z zakresu diagnozy psychologiczno-społeczno-psychiatrycznej. : lol :
Ostatnio zmieniony 20 lis 2015, 11:40 przez darbo, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Art92
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Artur

Post autor: Art92 » 20 lis 2015, 11:32

darbo pisze:
No i wszystko jasne :D
VW Sweter 1.9 TDi. Od czasu do czasu ujeżdżam Chevrolet Cruze 1.6

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 20 lis 2015, 11:42

Art92 pisze:
darbo pisze:
No i wszystko jasne :D
Też zaznałem wglądu :lol:

Artur co robi Kwaśniewski w twoim awatarze? :D

Awatar użytkownika
Flyman
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Grzegorz

Post autor: Flyman » 20 lis 2015, 11:52

darbo pisze:
Artur co robi Kwaśniewski w twoim awatarze? :D
Nie pije.

Awatar użytkownika
maciej_ignys
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: maciej_ignys » 20 lis 2015, 12:40

darbo pisze:

Maciej: nie zgadzam się praktycznie ze wszystkim co powyżej napisałeś. I również jestem jeszcze trzeźwy. :D

Jeżeli chcesz zaniechać dyskusji o "meritum" i przejść do dyskusji o tym "jak dyskutujemy" to wiedz, że będę miał tu sporo do powiedzenia :lol:

A wątek ten obfituje w stronnicze interpretacje faktów, projekcje, racjonalizacje, redukcje dysonansu poznawczego, pomyłki, zwykłą ludzką niewiedzę i wiele, wiele innych. I dotyczy to nas wszystkich. Ciebie też : gafa :

Lecz obecnie muszę trochę popracować, więc na chwilę opuszczam "ring". Jak mniemam - po powrocie - znowu dowiem się czegoś ciekawego na swój temat :lol: I będzie to niezwykle cenna dla mnie wiedza z zakresu diagnozy psychologiczno-społeczno-psychiatrycznej. : lol :
Nietrafna sugestia - nie chcę zaniechać dyskusji o meritum - większość mojej wypowiedzi dotyczyła meritum.
Nadinterpretacja: Pisałem nie o słabościach dyskursu, mówiłem o metodach świadomych (co właśnie wyłuszczam ;) )
Sarkazm:.....a nie czekaj, to już lubię :lol:

Przypomina to rozmowę o wierze - fakty kontra dysocjacja :lol:

Na tym koniec wysoce amatorskiego rysu psychologicznego - obiecuję się więcej nie zapędzać ;)

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 20 lis 2015, 13:50

wujekp pisze:]Nie to żebym grymasił, ale wolałbym większą pojemność ;)
Z większych pojemności mam jeszcze coś takiego :roll:

Ale mam wrażenie, że nie o taką pojemność Ci chodziło ;) :lol:
skuter1.jpg

Tymczasem "VIRGIN SQUAD" natknął się niespodziewanie na Anioła Stróża jednego forumowicza, który będąc minimalistycznym mistrzem słowa udziela się stanowczo zbyt rzadko ;)
fly.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 20 lis 2015, 14:00 przez darbo, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Hyde Park :::”