[ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Róbta co chceta ;)
Awatar użytkownika
belial666
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Re: [ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Post autor: belial666 » 02 gru 2015, 10:14

maciej_ignys pisze:
belial666 pisze:
maciej_ignys pisze:Belial... sam mam mieszane uczucia i skłaniam się ku nie refundowaniu, choć zastrzeżeń żadnych do metody nie mam.

Argumenty ? Służba zdrowia powinna w ramach państwowej, bezpłatnej opieki refundować tylko zabiegi przywracające zdrowie lub ratujące życie.
Inaczej wszystko się wywali na mordę.

Jako argument można również podać ten najbardziej prozaiczny: jeśli nie stać Cię żeby wydać kilkanaście, czy kilkadziesiąt tysięcy złotych na sprowadzenie dziecka na świat, jak chcesz zapewnić mu materialne zabezpieczenie ? Jeszcze nie słyszałem żeby ktoś na jednodniową imprezę pt. wesele nie znalazł, a jest to zdaje się bardziej błahy powód na sypanie kasą.

No i pozostaje zawsze adopcja. Są tysiące dzieci które czekają na ciepły dom. Mój prawnik mimo "technicznej" możliwości, bo mieli już wcześniej syna, zaadoptował dwójkę dzieci, nomen omen ze Szczecina i nie żałował ani chwili.

Jedynym argumentem za jest tak na prawdę czynnik demograficzny, ale wydaje mi się że za słabym.
Nie masz pojęcia o czym piszesz stary. Przemyśl co napiłeś.
Interesująca odpowiedź :D Jak nie masz pojęcia co napisałem przeczytaj jeszcze raz ;)
Jako podatnik uważam za niecelowe finansowanie takiej metody zapłodnienia, bo to nie jest leczenie niepłodności.
Tylko tyle. Jeśli kogoś zaś stać na tą metodę, nie widzę powodów aby dostęp do niej ograniczać.

No to rzeczywiście mam do czynienia z burżujem w dodatku chytrym. Dalej twierdzę że nic nie wiesz o invotro. Wiesz tyle co przeczytasz i usłyszysz... Nie masz pojecia co znaczy leczenie niepłodności, co to niedrożne jajowody itd. Bo skąd.

Może cię nie dosięgnie, ale jesli by tak było, to takie trzy świnie na kołach( mam nadzieję że bez wałków się obyło) to będzie mało- bez dofinansowania:) Wiem, że cię stać... :)
Nr. telef. 501259455

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Darek

Post autor: darbo » 02 gru 2015, 10:20

luka pisze:Zbuldoczył nam się kolaga :( :roll:
Istotnie.

Pamiętam bardzo długą dyskusję z kolegą Natem o wyższości bądź też niższości cywilizacji białego człowieka. Szczytem chamstwa wtedy (i to było moja wypowiedź) była delikatna sugestia, że oponent ma problem z przyznaniem się do błędu. Nawiasem mówiąc ...niepotrzebna sugestia.

Czasem mi tęskno za tamtą kulturą dyskursu.

Tak więc Luka masz racje. Obniżam loty od początku tego wątku. W zasadzie to już awaryjnie ląduje. Zwolnij miejsce na pasie. Ty i Twoi towarzysze broni. "BUC" nadlatuje :lol:
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

Awatar użytkownika
maciej_ignys
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: maciej_ignys » 02 gru 2015, 10:35

Rozumiem że masz mnie za Ebenezera Scrooge ? Bezlitosnego : cenzura : pozbawionego empatii ?
Nietrafiony mocno strzał.
Nie rozmawiamy o osobistych przypadkach tylko o odpowiedzialności społecznej.
Ty zaś wiesz więcej niż przeczytasz i usłyszysz bo jesteś ginekologiem ? Położnikiem ?
Nie ? Tak myślałem.
Tylko zakładasz sobie czapkę specjalisty bo Cię to personalnie dotknęło.
A teraz próbujesz dotknąć mnie, zbędna fatyga.
Cieszę się że we mnie wierzysz, bo to prawda. Obyło się bez wałków i dofinansowania.
Sam sobie ciężko na wszystko zapracowałem i nie muszę sięgać do kieszeni podatnika żeby realizować swoje marzenia.
Czy to o byciu rodzicem, choć natura powiedziała "NIE", czy o posiadaniu czegokolwiek.
Życzę tego i Tobie, nie będziemy musieli czytać jak się miotasz.

Awatar użytkownika
cysiek
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Krzysiek

Post autor: cysiek » 02 gru 2015, 10:52

My mamy to szczęście że możemy mieć dzieci i mamy 10-miesięcznego synka, ale już dwie siostry partnerki nie mają tyle szczęścia. Niestety nie mogą mieć dzieci. Kasy wpakowali w leczenie dziesiątki tysięcy a może i nawet obije się o setkę (nie pytałem bo nieładnie, wiem tyle co mi sami powiedzą). Ich powiedzmy, że stać na takie wydatki lecz jest mnóstwo par których nie stać na takie leczenie. Jestem w 100% za in vitro. Nie chciałbym usłyszeć diagnozy "niestety nie możecie mieć dzieci metodą naturalną".
Pozdrawiam
Cysiek
Lancia Lybra 2,0 LX 20v 154KM
LPG: Stag IV, KME Silver, Reg Fast

Awatar użytkownika
belial666
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: belial666 » 02 gru 2015, 10:52

maciej_ignys pisze:Rozumiem że masz mnie za Ebenezera Scrooge ? Bezlitosnego : cenzura : pozbawionego empatii ?
Ty zaś wiesz więcej niż przeczytasz i usłyszysz bo jesteś ginekologiem ? Położnikiem ?
Nie ? Tak myślałem.
Cieszę się że we mnie wierzysz, bo to prawda. Obyło się bez wałków i dofinansowania.
Sam sobie ciężko na wszystko zapracowałem i nie muszę sięgać do kieszeni podatnika żeby realizować swoje marzenia.
Czy to o byciu rodzicem, choć natura powiedziała "NIE", czy o posiadaniu czegokolwiek.
Bzdury gadasz... Ja jestem w programie i wykorzystam swoją szansę. Ale inni przez twoje i innych myślenie - nie... Dobry jesteś nie ma co...
Nr. telef. 501259455

Awatar użytkownika
LUKIThesis
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: LUKIThesis » 02 gru 2015, 11:37

Prawda jest taka, że teraz wszystko pójdzie w PiSdu : czerwona :

Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Nat » 02 gru 2015, 11:40

belial666 pisze:Może cię nie dosięgnie, ale jesli by tak było, to takie trzy świnie na kołach( mam nadzieję że bez wałków się obyło) to będzie mało- bez dofinansowania:) Wiem, że cię stać... :)
Wygląda na to, że piszesz nieprawdę. Mamy przyjemność znać dziewczynę, która urodziła dziecko z in vitro (jest zresztą mocno zaangażowana w ruch upowszechniania in vitro pośród potrzebujących i zwalczania stereotypów z nim związanych), więc temat jest mi nieobcy. Koszt procedury in vitro jest daleko mniejszy, niż trzy świnie na kołach (nawet takie używane, jak Maćka). I zamyka się w kwocie 8-10 tysięcy zł. Oczywiście piszę o koszcie procedury in vitro, zwykle jest to ostateczność u rodziców, którzy wydali wcześniej już sporo na zupełnie inne sposoby leczenia niepłodności.
Jeśli ktoś jest ciekawski i chce odczytać genom zarodka (czyli dostać coś, czego zwykli rodzice nie mają), to screening chromosomów kosztuje co najmniej drugie tyle. Tak czy owak nawet jednej starej świni na kółkach byś za to nie kupił, ani dziecka nie wychował.
Pozdrawiam
Nat
Obrazek + Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske? ;)

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 02 gru 2015, 12:01

belial666 pisze: .Dalej twierdzę że nic nie wiesz o invotro. Wiesz tyle co przeczytasz i usłyszysz... Nie masz pojęcia co znaczy leczenie niepłodności, co to niedrożne jajowody itd. Bo skąd.
Jako mężczyzna i to w dodatku owłosiony nie ma i nie będzie miał pojęcia co to są niedrożne jajowody. No chyba, że zmieni płeć, to wtedy organoleptycznie doświadczy jajowodów w zestawie z własnymi piersiami. :lol:

Belial666 - jak widać - jesteś w dobrej formie dzisiaj. Wyrzygałeś już poranną porcję żółci. Oplułeś kogoś. Przykleiłeś komuś kolejną łatkę.

Szacun : ok2 :
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

Awatar użytkownika
Art92
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Artur

Post autor: Art92 » 02 gru 2015, 12:04

belial666 pisze:
maciej_ignys pisze:Rozumiem że masz mnie za Ebenezera Scrooge ? Bezlitosnego : cenzura : pozbawionego empatii ?
Nie ? Tak myślałem.
Bzdury gadasz... Ja jestem w programie i wykorzystam swoją szansę. Ale inni przez twoje i innych myślenie - nie... Dobry jesteś nie ma co...
Takimi tematami powinny zajmować się fundacje, nie państwo.
VW Sweter 1.9 TDi. Od czasu do czasu ujeżdżam Chevrolet Cruze 1.6

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 02 gru 2015, 12:21

darbo pisze:
Istotnie.

Pamiętam bardzo długą dyskusję z kolegą Natem o wyższości bądź też niższości cywilizacji białego człowieka. Szczytem chamstwa wtedy (i to było moja wypowiedź) była delikatna sugestia, że oponent ma problem z przyznaniem się do błędu. Nawiasem mówiąc ...niepotrzebna sugestia.

Tak więc Luka masz racje. Obniżam loty od początku tego wątku. W zasadzie to już awaryjnie ląduje. Zwolnij miejsce na pasie. Ty i Twoi towarzysze broni. "BUC" nadlatuje :lol:
Nie ma znaczenia, kto jakim językiem się posługuje, ważne żeby mieć pojęcie o czym się gada.
Masz problem z określeniami twojej osoby, gdzie sam robisz podobnie, tylko w inny sposób, powiedziałbym taki "pisowski". Coś na kształt: Najprawdopodobniej jesteś głupi. :)
masz problem z tym, że nikt cię nie wspiera, że na tym forum wygrało PIS a ty sam włóczykij walczysz o dobre imię Pislandu i pana nieskazitelnego Kamińskiego. To jest główny teraz twój problem, że tylu ludzi na raz wytyka błędy nowego, "lepszego" przecież rządu. Niestety dałeś się za psa, to musisz teraz szczekać. Może wybawi cię pan ułaskawiony, uwielbiony, wkroczy CBA na serwery i utnie dyskusję :)

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 02 gru 2015, 12:38

luka pisze:
darbo pisze:
Istotnie.

Nie ma znaczenia, kto jakim językiem się posługuje, ważne żeby mieć pojęcie o czym się gada.
Masz problem z określeniami twojej osoby, gdzie sam robisz podobnie, tylko w inny sposób, powiedziałbym taki "pisowski". Coś na kształt: Najprawdopodobniej jesteś głupi. :)
masz problem z tym, że nikt cię nie wspiera, że na tym forum wygrało PIS a ty sam włóczykij walczysz o dobre imię Pislandu i pana nieskazitelnego Kamińskiego. To jest główny teraz twój problem, że tylu ludzi na raz wytyka błędy nowego, "lepszego" przecież rządu. Niestety dałeś się za psa, to musisz teraz szczekać. Może wybawi cię pan ułaskawiony, uwielbiony, wkroczy CBA na serwery i utnie dyskusję :)
A może taka rola mi pasuje. Może to moja życiowa szansa. Ja, ten pies, przeciwko sforze wygłodniałych wilków. Może wcale nie cierpię, że nikt mnie tu nie wspiera; może ten jazgot mnie uskrzydla i dodaje siły. Może ta dyskusja mi jest do czegoś potrzebna...woda na mój młyn. :roll:

A może nie... któż to wie?

Umówmy się na rzecz następującą: powiedz tylko słowo a zniknę z tego wątku na zawsze. Ty albo Duch Dziadka albo Maciej Ignys albo Belial.

Jedno słowo. Jakiś pożegnalny post i będziesz uwolniony ode mnie. Dajcie znać tu albo na PW. :)

Jedno słowo Panowie i spier : cenzura : m z tej dyskusji. :D

Bez żalu.

bassooner
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Sławuś
Kontakt:

Post autor: bassooner » 02 gru 2015, 12:41

ja myślę (i mam nadzieję że się mylę) że jeszcze wszystko przed nami. tzn. wtedy kiedy zaczną się prawdziwe problemy, jakieś manifestacje, strajki, żądania, pikiety, wzrost popularności np. partii Razem, bo wtedy machina zacznie działać i mielić obywateli, czego namiastkę mieliśmy z zagłuszaniem telefonów protestujących pielęgniarek...
http://www.berbela.com/
Lancja Libra Intęsa SW 2004 5Rv10 150km (ale byków nie?)

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 02 gru 2015, 12:57

darbo pisze:
luka pisze:
darbo pisze:
Istotnie.

A może taka rola mi pasuje. Może to moja życiowa szansa. Ja, ten pies, przeciwko sforze wygłodniałych wilków. Może wcale nie cierpię, że nikt mnie tu nie wspiera; może ten jazgot mnie uskrzydla i dodaje siły. Może ta dyskusja mi jest do czegoś potrzebna...woda na mój młyn. :roll:

A może nie... któż to wie?

Umówmy się na rzecz następującą: powiedz tylko słowo a zniknę z tego wątku na zawsze. Ty albo Duch Dziadka albo Maciej Ignys albo Belial.

Jedno słowo. Jakiś pożegnalny post i będziesz uwolniony ode mnie. Dajcie znać tu albo na PW. :)

Bez żalu.
Mi tam pasuje, jak ciebie nie tu nie będzie, to nudno będzie. Jak ci pasuje, to mi pasuje :)
Widać jednak u ciebie sporą zmianę w retoryce, kąsasz jak zbity pies, mam na to odpowiedź, ale znowu uznasz że przedstawiam twoje myśli.
Jest coraz więcej rzeczy, które ci nie pasują w takim a nie innym stylu rządzenia, dlatego tak cię ciśnie i się buldoczysz bo tracisz zaufanie do swojego wyboru, a do tego musisz go bronić. Wierzę w ciebie, że dasz temu upust, ale ... jeszcze nie ten czas jest chyba.

Awatar użytkownika
Duch-Dziadka
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Duch-Dziadka » 02 gru 2015, 13:02

darbo pisze:

Bez żalu.
To byłoby zbyt proste.
Wygłodniałe wilki to raczej Twoi przedstawiciele w rządzie, którzy zamiast zająć się czymś rzeczowym za punkt honoru postawili sobie zmiany, które obywatele mają w d : cenzura : pie.
Na tym etapie nie różnią się od rządzących z PO, co najwyżej tym, że ich wyborcze kłamstwa są wprost proporcjonalne do wiary w to, że ich działania są słuszne, a obietnice do spełnienia.

Ta dyskusja w tym temacie pokazuje jedno. PiS wygrało wybory tylko dlatego, że ludzie(o czym mówia otwarcie socjologowie) woleli zagłosować na dużą partię. Byli zmęczeni zachowaniem PO więc myśląc, że wybierają mniejsze zło zagłosowali na PiS. Efekt jest taki, że zaraz po wyborach otworzyły im sie oczy jak bardzo dali d : cenzura : py, a ponieważ nie ma racjonalnych argumentów za tym aby uznać ich wybór za słuszny to siedzą cicho, bo czasami lepiej siedzieć cicho i się nie odzywać, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości, że popełniło się błąd.
Giulietta Veloce 2016r

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 02 gru 2015, 13:09

Polemizowałbym.

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Hyde Park :::”