[ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Róbta co chceta ;)
Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Darek

Re: [ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Post autor: darbo » 02 sty 2016, 9:49

Nie. Raczej dyskusja dogorywa. :)
I dobrze.
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

Awatar użytkownika
Duch-Dziadka
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Duch-Dziadka » 02 sty 2016, 10:21

Ja zamiast tracić czas na dyskusję, która i tak jest jak grochem o ścianę przeczytałem książkę.

"Tajemnice Jarosława Kaczyńskiego" - Krzymkowskiego

Warto się z tym zapoznać. Z jednej strony ludzka twarz Jarka, z drugiej ktoś o bardzo niskiej samoocenie.
Przerażające są też słowa jego ojca Rajmnuda - nic dobrego nie wyniknie z tego jeśli jego synowie przejmą władzę, a prowodyrem wszystkiego co złe jest Jarosław.

Tyle ode mnie :-?
Giulietta Veloce 2016r

Awatar użytkownika
belial666
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: belial666 » 02 sty 2016, 11:51

Duchu, to bez książki widać...:) Komuch p... Zwyrol w drugą stronę. Zacietrzewiony umysł, który nic nie wniesie do nowego świata, bo rozwojowo zatrzymał się na poziomie podstawowym. Widać to kiedy przemawia. Jest ja te wszystkie niszowe media w których to jego partia występuje. Dziwi fakt, jacy są ludzie występujący u jego boku i społeczeństwo które na nich głosowało. Chcieli zmian na lepsze, ok, ale nie tak i nie w ten sposób... Wybrali to samo co było, tego samego ch... tylko w innym opakowaniu...
Nigdy nie będzie dobrze...
Nr. telef. 501259455

Awatar użytkownika
Rutuś
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Leszek

Post autor: Rutuś » 02 sty 2016, 12:21

Duch-Dziadka pisze:Ja zamiast tracić czas na dyskusję, która i tak jest jak grochem o ścianę przeczytałem książkę.

Warto się z tym zapoznać. Z jednej strony ludzka twarz Jarka, z drugiej ktoś o bardzo niskiej samoocenie.
Przerażające są też słowa jego ojca Rajmnuda - nic dobrego nie wyniknie z tego jeśli jego synowie przejmą władzę, a prowodyrem wszystkiego co złe jest Jarosław.

Marcinie książki nie czytałem ale miałem okazję wcześnie usłyszeć ten cytat i zgadzam się z Tobą że porażające jest to że ojciec tak postrzega własne dzieci
jest Lancia Delta 1.6 2010 Alfa Romeo Mito 1.4 16V 2010 Alfa Romeo Giulietta 1.4 2011

była Lancia Lybra SW 1.9JTD 2003 Fiat Grande Punto 1.4 2005

Awatar użytkownika
meqqex
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Przemek
Kontakt:

Post autor: meqqex » 02 sty 2016, 12:31

_Rafako_ pisze:Wow :!: 125 stron... Idziecie chyba na rekord, co :?: ;)
Serdecznie pozdrawiam.
A wiecie jaki temat obecnie ma najwięcej stron :D

Pozdrawiam.
[Lancia_Lybra_SW_LX_1.9_JTD_85kW_2004R]
6cio biegowy manual
BREMBO Brakes System
Novitec 18 inch wheels
ECU soft update STAGE 1 150 KM / 340 Nm by Ramzes_II

Awatar użytkownika
belial666
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: belial666 » 02 sty 2016, 13:15

Żeby matka Jadwiga nie nabrała podejrzeń, Kaczyński wpada na pomysł, by wydrukować fikcyjny numer gazety, w którym nie będzie tekstów o Smoleńsku. Decyduje się na "Rzeczpospolitą", bo "mama bardzo ją lubi. Jak pisze Krzymowski, do biura partii przy ul. Nowogrodzkiej w Warszawie przywożą specjalną drukarkę. Pracownicy przygotowują numer przez trzy dni. Na czołówce tekst poświęcony greckim zamieszkom w sprawie cięć zapowiedzianych przez rząd, na dalszych stronach materiały i kontrowersyjny przewodniku turystycznym dla Ukraińców, o wygranej torysów w wyborach, o spadkach sprzedaży tytułów prasowych. Jest też artykuł o podróży Lecha i Marii Kaczyńskich do Brazylii. A właściwie o ich powrocie stamtąd. Na Islandii wybuchł bowiem wulkan, samoloty nie latają, Lech i Maria popłyną więc statkiem.

" Kłamał w dobrej wierze"
Jej to wcisnął. Reszcie też może wciskać... Kasa na artykuł poszła z" jego" portfela...
Nr. telef. 501259455

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 02 sty 2016, 14:41

meqqex pisze:
Serdecznie pozdrawiam.

Pozdrawiam.
Jaki?
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

Awatar użytkownika
meqqex
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Przemek
Kontakt:

Post autor: meqqex » 02 sty 2016, 14:50

darbo pisze:
meqqex pisze:
Serdecznie pozdrawiam.

Pozdrawiam.
Jaki?
Też chciałbym wiedzieć :P

Tak wyjaśnię, że nie zakończyłem swojej wypowiedzi wyżej znakiem zapytania ;)
[Lancia_Lybra_SW_LX_1.9_JTD_85kW_2004R]
6cio biegowy manual
BREMBO Brakes System
Novitec 18 inch wheels
ECU soft update STAGE 1 150 KM / 340 Nm by Ramzes_II

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 02 sty 2016, 15:24

W istocie mogą się poczuć zdradzeni. Obiecano im przecież niekończące się zasoby prosecco, słoneczne wakacje w Toskanii i parasolki na drinkach. Świeże sushi, relaks w nowoczesnych siłowniach, niezobowiązujący seks, święty spokój i wieczną demokrację. Oraz przywódców jak Donald Tusk. Uśmiechniętych, opalonych i zrelaksowanych. Dbających o ciepłą wodę w kranie, a przede wszystkim niewtrącających się w perfekcyjnie zakreślone strefy prywatności.

?O, tu jest granica. Tu jestem ja i moje życie, a tam dalej, za płotem, jakieś wybory, etosy i sprawy publiczne". Miało być niezobowiązująco, fajnie i miło.
Nie jest! I to w sensie globalnym. A zatem zdrada. Lekka nerwowość.
Frustracja, może nawet pierwsze symptomy agresji.
Skąd to się wzięło? Przecież podstawy teoretyczne były dość solidne. Francis Fukuyama powiedział wyraźnie: z upadkiem komunizmu skończyła się historia. Wygrała, bo musiała wygrać, demokracja liberalna. Konfrontację wrogich bloków zastąpi zmaganie się podaży z popytem oraz pnąca się elegancko w górę wykresów globalna konsumpcja. Wszystkim będzie lepiej, czarnym, żółtym i białym.
Despoci grzecznie ustąpią, tyranów się obali i każdy będzie miał swoją Brukselę. Kościoły się wyludnią, bo zajęci konsumpcją ludzie nie będą mieli czasu na kultywowanie przesądów. Gumką myszką wytrze się kategorie: wina i grzech. Ludzkość zaśpiewa jednym głosem.

Awatar użytkownika
Hobbysta
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Hobbysta » 02 sty 2016, 15:41

Witam!
Duch-Dziadka pisze: "Tajemnice Jarosława Kaczyńskiego" - Krzymkowskiego

Warto się z tym zapoznać.
Książki nie czytałem, ale próbowałem trochę o niej się dowiedzieć. Sam Krzymowski to dziennikarz Lisowego "Newsweeka" i do przeczytania książki też Lis zachęca, czym mnie skutecznie zniechęca ;) Czym zniechęcił do siebie autor swojego bohatera nie wiadomo, ale do bezpośredniego wywiadu nie doszło. W książce jest podobno tylko trzy zdania na temat kota pana Kaczyńskiego - szkoda bo to bardzo miłe zwierzę.
Obrazek

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Duch-Dziadka
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Duch-Dziadka » 02 sty 2016, 16:22

Hobbysta pisze:
Książki nie czytałem, ale próbowałem trochę o niej się dowiedzieć.
Pozdrawiam
No więc może warto chwycić za lekturę i dowiedzieć się więcej o tej książce zamiast biadolić i wklejać bezprzedmiotowe linki. Gdybyś przeczytał choć pierwszy rozdział nie napisałbyś tych błazeństw powyżej.

Z drugiej strony cieszę się, bo odsłoniłeś się tak w 100%. Najwyraźniej mało czytasz, mało wiesz, a starasz się robić wrażenie zupełnie inne. Na szczęście to tylko wrażenie.
Giulietta Veloce 2016r

Awatar użytkownika
Hobbysta
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Hobbysta » 02 sty 2016, 16:43

Witam!
Duch-Dziadka pisze: , mało wiesz,
To prawda, gdyż zakres wiedzy jest nie do ogarnięcia i o wielu zagadnieniach zupełnie nic nie wiem. Równocześnie cieszę się, że Ty znasz się na wszystkim i oby więcej takich było ludzi na świecie :-?

Tutaj Lis zachęca do przeczytania książki Krzymowskiego: "To świetna książka. Poza głęboko niesłusznym wstępem, gdzie Michał Krzymowski składa wyznanie miłosne panu prezesowi. W podzielonym świecie mediów i polityki Michał pisze wbrew sobie, pisze tak jakby albo go kochał albo nienawidził, nie ważne - najcenniejsze są fakty i story - mówi Tomasz Lis, redaktor naczelny "Newsweeka"."

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 02 sty 2016, 16:57 przez Hobbysta, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 02 sty 2016, 16:57

Rutuś pisze:
Duch-Dziadka pisze:Ja zamiast tracić czas na dyskusję, która i tak jest jak grochem o ścianę przeczytałem książkę.

Marcinie książki nie czytałem ale miałem okazję wcześnie usłyszeć ten cytat i zgadzam się z Tobą że porażające jest to że ojciec tak postrzega własne dzieci
Duch-Dziadka pisze:
Hobbysta pisze:
Książki nie czytałem, ale próbowałem trochę o niej się dowiedzieć.
Pozdrawiam
No więc może warto chwycić za lekturę i dowiedzieć się więcej o tej książce zamiast biadolić i wklejać bezprzedmiotowe linki. Gdybyś przeczytał choć pierwszy rozdział nie napisałbyś tych błazeństw powyżej.

Z drugiej strony cieszę się, bo odsłoniłeś się tak w 100%. Najwyraźniej mało czytasz, mało wiesz, a starasz się robić wrażenie zupełnie inne. Na szczęście to tylko wrażenie.

Nie ma to jak wybiórcze oburzenie. :roll:

Hobbysta. Ja nie wiem jak Ty się biedaku po takiej demaskacji pozbierasz :?: :?: :?: :D

Awatar użytkownika
Hobbysta
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Hobbysta » 02 sty 2016, 17:00

Witam!
darbo pisze: Hobbysta. Ja nie wiem jak Ty się biedaku po takiej demaskacji pozbierasz :?: :?: :?: :D
Będzie bardzo trudno : beczy :

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 02 sty 2016, 17:11

Hobbysta pisze:Witam!
darbo pisze: Hobbysta. Ja nie wiem jak Ty się biedaku po takiej demaskacji pozbierasz :?: :?: :?: :D
Będzie bardzo trudno : beczy :

Pozdrawiam
Bo tam na to wasze Podkarpacie neomarksizm nie dotarł i dlatego to takie dyrdymały na Forum wypisujecie : gafa : :lol: :lol: :lol:

Normalnie ciemnogród i średniowiecze ;) : gafa :

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Hyde Park :::”