[ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Róbta co chceta ;)
Awatar użytkownika
Tomzik
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Tomczysław ;)

Re: [ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Post autor: Tomzik » 19 lut 2016, 20:05

Hobbysta pisze:
Tomzik pisze: mam to w d...
Nic w żadnym miejscu nie napisałem, że mam jakieś zboczenie homoseksualne, a Ty kolejny raz ofiarujesz się do mnie ze swoimi czterema literami. Luka podobnie. Może bezpośrednio do siebie napiszecie, bo PO co to zawoalowanie?
Nie wiem czy to miało być zabawne czy jakie, ale jeśli tak to poPiS Ci nie wyszedł.

Ofiarowałem się swojej żonie dobre parę lat temu i tak zostanie, nie dodawaj zatem sobie.

Nie za bardzo zresztą rozumiem jak ma się ten Twój niby śmieszny tekst do mojej wypowiedzi :roll:
Są: Lancia Delta 2,0 Multijet; Lancia Phedra 2,2 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205

Awatar użytkownika
Dudi
Członek Zarządu LKP
Członek Zarządu LKP
Kontakt:

Post autor: Dudi » 19 lut 2016, 20:09

luka pisze: Co prawda staram się ignorować twoje posty, ale niestety nie zawsze się da. Przydałaby się taka opcja tylko i wyłącznie na ciebie.
Jest taka opcja :D
Dudi
Fiat Brava 80 16v SX / Alfa Romeo 156 2.0 16v Selespeed / Lancia Lybra SW 1.9 JTD 115 LX Verde Olimpia
Alfa Romeo Giulietta 1.4 Multiair 170KM Distinctive
Fiat Fullback 2.4 MJ LuxNAV 180KM
Nysa Towos 522 '86 (do poprawek) / YAMAHA YZF-R6 (eeeeeeeRRRRRRrrrrr sześć)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Darek

Post autor: darbo » 19 lut 2016, 20:45

O k : cenzura : : gafa : . Człowiek na chwilę odda się modlitwie i masażom a tu taka jazda z odbytami w rolach głównych ;) :lol: :mrgreen:
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

Awatar użytkownika
Hobbysta
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Hobbysta » 19 lut 2016, 21:09

Witam!

Polecam: "O potrzebie debolkizacji"

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 19 lut 2016, 22:03

Dudi pisze:
luka pisze: Co prawda staram się ignorować twoje posty, ale niestety nie zawsze się da. Przydałaby się taka opcja tylko i wyłącznie na ciebie.
Jest taka opcja :D
Na innym forum miałem pod ręką, tu jakoś nie mogłem znaleźć. :D

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 20 lut 2016, 16:20

Profesor Bugaj. Już PISu nie lubi więc pewnie jest bezstronny. Ciekawe refleksje o rządach PO:

Nie mówię, że kraj jest w ruinie, bo to oczywiście nieprawda, to nie jest kraj w ruinie, ale to kraj, który wchodzi w złą fazę w stosunku do tego, co działo się w przeszłości. Myślę też, że PiS ma tutaj poważne rezerwy, to znaczy, jeżeli będzie komisja śledcza dotycząca podsłuchów, jeśli zostaną ujawnione podsłuchy, które nie zostały jeszcze ujawnione, a jest ich cała masa przecież, to sytuacja PO będzie fatalna. Zdarzyły się przecież rzeczy niebywałe, które będą robić wrażenie. Jeżeli, takie były informacje prasowe, podsłuchano rozmowy świętej czy nie świętej pamięci Jana Kulczyka z Donaldem Tuskiem w jego prywatnej, premierowskiej willi, to już właściwie nie bardzo ma znaczenie, co na tych taśmach jest nagrane. Fakt, że premier polskiego rządu przyjmuje na kolacji najbogatszego Polaka, który całe swoje pieniądze zarobił praktycznie na interesach z państwem, jest kompromitujący ze wszystkimi tego następstwami. PiS obiecuje także komisję śledczą dotyczącą podatków. I obawiam się, że to będzie także spora porcja kompromitacji dla rządu, który odszedł. Przecież egzekwowanie podatków za czasów rządów PO i PSL drastycznie się pogorszyło, o kilkadziesiąt miliardów złotych. Najłagodniejsza wersja, która może wyjść z obrad tej komisji, to wersja, że temu nie przeciwdziałali. Ale może wyjść wersja bardziej brutalna.

Czytaj więcej: http://www.polskatimes.pl/artykul/93265 ... ,id,t.html
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

Awatar użytkownika
Tomzik
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Tomzik » 20 lut 2016, 20:52

No i świetnie.

Tylko czy PiS poprzestanie na ujawnieniu i ukaraniu winnych co nie jest żadnym problemem w obecnej sytuacji czy też będzie mieć jaja i pomyslunek i faktycznie zrobi coś, żeby zapobiec roztrwanianiu naszej kasy, przy czym wprowadzanie 5 innych podatków aby zatkać dziurę nie jest dla mnie żadnym rozwiązaniem (a oni pokazali już, że dla nich jest).
Są: Lancia Delta 2,0 Multijet; Lancia Phedra 2,2 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205

Awatar użytkownika
Duch-Dziadka
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Duch-Dziadka » 21 lut 2016, 13:27

Tomzik pisze: Wolałbym wiedzieć (a przynajmniej mieć solidne podstawy, aby móc tak sądzić) że rynek pracy będzie co najmniej taki sam za 5, 10 czy 15 lat i tym samym dam radę np. spłacić kredyt na budowę domu czy zakup porządnego mieszkania oraz wyżywić dzieci.

Niestety nasze nowe władze wolą się bawić w sędziów i historyków (bo to łatwiejsze i wcale nie trzeba się znać, wystarczy mieć wszystko poobstawiane swoimi) niż w ustawianie stabilnej przyszłości dla kraju.

No dobra, ale skoro jednych nawet rozliczą i Bóg wie co zrobią a w międzyczasie będą i tak przeżerać naszą kasę i robić podobne cuda jak ci rozliczani, bo taka jest po prostu ludzka natura (naprawdę bardzo, bardzo mało osób jest z tzw. "powołania" i nie zależy im na dobrach materialnych) to po raz kolejny pytam na co mi wiedzieć co zrobił Kiszczak i Bolek 30 lat temu :?: Czy poprawi to mój byt? Dostanę wyższą pensję, lepszy socjal albo niższe ceny w sklepach? To BYŁO, nie zmienimy tego już.

Natomiast mamy wpływ na to, co będzie.

Dlaczego przychodzące ekipy "rozliczają" poprzedników? Bo nie mają pojęcia jak sprawić, aby było lepiej, do tego trzeba mieć łeb. Dużo łatwiej obstawić się swoimi i pitolić o złej przeszłości, do tego nie trzeba ruszyć głową tylko mieć gruby kark albo armię swoich za plecami.

Mi naprawdę powiewa wszystko to co było, skoro i tak nie mam już na to wpływu. Co najwyżej mogę wyciągnąć wnioski z tego co było złe i sprawić, aby się nie powtórzyło. Ale to w życiu osobistym. W polityce nic się nie zmieni, bo każdy, kto dorwie się do władzy będzie kombinował jak tu wyciągnąć ile się da. Śmieszy mnie wiara niektórych osób w to, że ich faworyci "tacy nie są". To są też tylko ludzie i zawsze będą wyciągać łapy po wszystko możliwe, jedynie mogą to robić bardziej lub mniej nieudolnie (wyda się albo nie).

Natychmiast to powinny być upublicznione szczegółowe plany naprawy tej niby zrujnowanej Polski, ale nie pitu-pitu, że zrobimy to i to i pokazywanie prawie pustej teczki, bo to i ja mogę zrobić, tylko w jaki sposób to zostanie wdrożone/wykonane.

Haki na kogokolwiek nie ciekawią mnie w ogóle, mam to w d... Ciekawi mnie za to moja i mojej rodziny przyszłość.
Widzisz nie wszyscy mają poglądy tak jak Ty czy ja przez co nie dowiemy się tego co jest dla nas ważne.
Za to będziemy karmieni gównem w postaci wiarygodności dokumentów w domu Kiszczaka, czy np. tym, że katastrofa Smoleńska jednak była zamachem.

I co to zmieni nawet jeśli katastrofa była zamachem??? Zaatakujemy Rosjan w odwecie???
Czy jak Wałęsa był agentem to co przywrócimy komunę lub wsadzimy go do więzienia???
Tyle lat nie udało się osądzić Jaruzelskiego i do dzisiaj nie wiadomo jak to było ze stanem wojennym.

Efektem tej całej PiSowskiej propagandy będzie burdel w kraju i skłócone społeczeństwo. Komu to będzie na rękę??? Na pewno nie nam, ale tak to jest jak ktoś uważa, że niezgoda buduje.
Całe działania Kałamczyńskiego doprowadzą co jedynie do osłabienia społeczeństwa poprzez podziały. Efekt będzie taki, że za chwilę Śląsk się odłączy, powstanie Wielkie Księstwo Wlkp. a resztę zagarną Rosjanie.
Oczywiście można powiedzieć, że to scenariusz SF, ale życie już nie raz pokazało iż wszystko jest możliwe.
Giulietta Veloce 2016r

Awatar użytkownika
FXX
Administrator
Administrator
Imię: Kamil

Post autor: FXX » 21 lut 2016, 13:55

Duch-Dziadka pisze:
Tomzik pisze: Wolałbym wiedzieć (a przynajmniej mieć solidne podstawy, aby móc tak sądzić) że rynek pracy będzie co najmniej taki sam za 5, 10 czy 15 lat i tym samym dam radę np. spłacić kredyt na budowę domu czy zakup porządnego mieszkania oraz wyżywić dzieci.

Niestety nasze nowe władze wolą się bawić w sędziów i historyków (bo to łatwiejsze i wcale nie trzeba się znać, wystarczy mieć wszystko poobstawiane swoimi) niż w ustawianie stabilnej przyszłości dla kraju.

No dobra, ale skoro jednych nawet rozliczą i Bóg wie co zrobią a w międzyczasie będą i tak przeżerać naszą kasę i robić podobne cuda jak ci rozliczani, bo taka jest po prostu ludzka natura (naprawdę bardzo, bardzo mało osób jest z tzw. "powołania" i nie zależy im na dobrach materialnych) to po raz kolejny pytam na co mi wiedzieć co zrobił Kiszczak i Bolek 30 lat temu :?: Czy poprawi to mój byt? Dostanę wyższą pensję, lepszy socjal albo niższe ceny w sklepach? To BYŁO, nie zmienimy tego już.

Natomiast mamy wpływ na to, co będzie.

Dlaczego przychodzące ekipy "rozliczają" poprzedników? Bo nie mają pojęcia jak sprawić, aby było lepiej, do tego trzeba mieć łeb. Dużo łatwiej obstawić się swoimi i pitolić o złej przeszłości, do tego nie trzeba ruszyć głową tylko mieć gruby kark albo armię swoich za plecami.

Mi naprawdę powiewa wszystko to co było, skoro i tak nie mam już na to wpływu. Co najwyżej mogę wyciągnąć wnioski z tego co było złe i sprawić, aby się nie powtórzyło. Ale to w życiu osobistym. W polityce nic się nie zmieni, bo każdy, kto dorwie się do władzy będzie kombinował jak tu wyciągnąć ile się da. Śmieszy mnie wiara niektórych osób w to, że ich faworyci "tacy nie są". To są też tylko ludzie i zawsze będą wyciągać łapy po wszystko możliwe, jedynie mogą to robić bardziej lub mniej nieudolnie (wyda się albo nie).

Natychmiast to powinny być upublicznione szczegółowe plany naprawy tej niby zrujnowanej Polski, ale nie pitu-pitu, że zrobimy to i to i pokazywanie prawie pustej teczki, bo to i ja mogę zrobić, tylko w jaki sposób to zostanie wdrożone/wykonane.

Haki na kogokolwiek nie ciekawią mnie w ogóle, mam to w d... Ciekawi mnie za to moja i mojej rodziny przyszłość.
Widzisz nie wszyscy mają poglądy tak jak Ty czy ja przez co nie dowiemy się tego co jest dla nas ważne.
Za to będziemy karmieni gównem w postaci wiarygodności dokumentów w domu Kiszczaka, czy np. tym, że katastrofa Smoleńska jednak była zamachem.

I co to zmieni nawet jeśli katastrofa była zamachem??? Zaatakujemy Rosjan w odwecie???
Czy jak Wałęsa był agentem to co przywrócimy komunę lub wsadzimy go do więzienia???
Tyle lat nie udało się osądzić Jaruzelskiego i do dzisiaj nie wiadomo jak to było ze stanem wojennym.

Efektem tej całej PiSowskiej propagandy będzie burdel w kraju i skłócone społeczeństwo. Komu to będzie na rękę??? Na pewno nie nam, ale tak to jest jak ktoś uważa, że niezgoda buduje.
Całe działania Kałamczyńskiego doprowadzą co jedynie do osłabienia społeczeństwa poprzez podziały. Efekt będzie taki, że za chwilę Śląsk się odłączy, powstanie Wielkie Księstwo Wlkp. a resztę zagarną Rosjanie.
Oczywiście można powiedzieć, że to scenariusz SF, ale życie już nie raz pokazało iż wszystko jest możliwe.
: ok2 : : ok2 : : ok2 :
Peugeot 508 II SW 1.6pT
Peugeot 308 II 1.6bHDI

Były:
Volvo S60 R-Design D5
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD

Lancia Lybra SW 1.9JTD
Daewoo Espero 1.5 GLX

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 21 lut 2016, 14:03

Nie przesądzając tego czy LW jest TW, czy też nie jest TW, mam na dzisiaj refleksję, że dobrze by było, żeby się okazało, że Wałęsa był jednak Bolkiem, bo inaczej będziemy się musieli skonfrontować z przykrym faktem, że naszym narodowym bohaterem jest osoba, której EGO jest gigantyczne a wypowiedzi bełkotliwe. :x

Poniżej zestawienie najzabawniejszych wypowiedzi Lecha skopiowane z portalu pressmania.pl.

O budowaniu: A jak się nie wie, co się buduje, to nawet szałasu nie można rozbierać, bo deszcz na głowę będzie padał;

O relatywizmie: Dobrze się stało, że źle się stało;

O matematyce wyższej: Dodatnie i ujemne plusy.

O geometrii nieeuklidesowej: Dokonałem zwrotu o 360 stopni.

O hierarchii bytów: Furman nie może być koniem i odwrotnie.

O sensie życia: Gdyby w jeziorze były ryby, wędkowanie nie miałoby sensu.

O logice formalnej: I tak, i nie.

O hinduizmie: Mówię Panu święte słowa, a Pan moja krowa.

O twórczości Witolda Gombrowicza: Ja już nie szukam pieniędzy za książki, bo te całkowicie udupiłem w sprawach społecznych.

O złudzeniach naszej jaźni: Ja nie jestem ?on?, ja jestem ?my?.

O konwenansach: Ja panu mogę nogę podać.

O teorii podejmowania decyzji: Jestem za, a nawet przeciw.

O demokracji: Miała być demokracja, a tu każdy wygaduje co chce!

O twórczości Ernesta Hemingwaya: Mnie można zabić, ale nie pokonać.

O szkodliwości homofobii: Mogę zaprosić Lecha Kaczyńskiego z żoną oraz Jarosława Kaczyńskiego z mężem.

O wolności jako uzasadnionej konieczności: Nie chcem, ale muszem.

O teorii Kopernika: Nie można mieć pretensji do Słońca, że kręci się wokół Ziemi.

O Sodomie i Gomorze: Ja stosuję, co do niektórych Stary Testament.

O erystyce: Odpowiem wymijająco wprost.

O skutkach eksperymentów genetycznych: To pan w niedzielę wszedł tu jak do obory, i ani be, ani me, ani kukuryku.

O procesie fryzjera z Wronek: Tonący brzytwy chwyta się byle czego

O widzeniu: Widzę to jasno na białym.

O teorii względności: To są ostatnie godziny naszych pięciu minut.

: ok2 :

Awatar użytkownika
Tomzik
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Tomzik » 21 lut 2016, 15:14

darbo pisze:bo inaczej będziemy się musieli skonfrontować z przykrym faktem, że naszym narodowym bohaterem jest osoba, której EGO jest gigantyczne a wypowiedzi bełkotliwe. :x
To akurat kompletnie żadna nowość :)

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 21 lut 2016, 15:16

Tomzik pisze:
darbo pisze:bo inaczej będziemy się musieli skonfrontować z przykrym faktem, że naszym narodowym bohaterem jest osoba, której EGO jest gigantyczne a wypowiedzi bełkotliwe. :x
To akurat kompletnie żadna nowość :)
Dobrze jest, że rzadko co prawda, ale się w czymś zgadzamy :)

Awatar użytkownika
Hobbysta
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Hobbysta » 21 lut 2016, 15:38

Witam!

Jak czytelnicy GW mogą pogodzić taki dysonans?: Dziś ?Solidarni z Lechem?. Kiedyś był bolszewikiem i dyktatorem...

Cytat: "...Dyktator, który zniszczy demokrację
Dyktatorem Wałęsa był właściwie od zawsze. Według Adama Michnika, dyktatorskich metod używał już w ?Solidarności?, a to w celu zniszczenia wszystkich potencjalnych rywali.

?Wałęsa podzielił ?Solidarność?. Usunął tych wszystkich, którzy umieli mu się przeciwstawić i mogliby zagrodzić drogę. W tym celu uznał za pożyteczne określić ich publicznie mianem ?jajogłowych? lub ?Żydów?? ? pisze Michnik (27.10.1990).

Zdaniem redaktora naczelnego ?GW?, z powodu tych cech Wałęsa nigdy nie będzie głową państwa demokratycznego kraju:

?Lech Wałęsa nie będzie prezydentem demokratycznej Rzeczpospolitej. Być może przegra powszechne wybory prezydenckie. Słuchając jego kolejnych deklaracji samochwalczych, łatwo można nabrać przekonania, że przewodniczący NSZZ ?Solidarność? nie ma nic do zaproponowania poza własną osobą i potokiem sprzecznych ze sobą obietnic?.

Nie będzie nim także w sytuacji odwrotnej:

?Być może Wałęsa zwycięży w wyborach prezydenckich. Ale i wtedy nie będzie prezydentem demokratycznej Rzeczpospolitej, lecz czynnikiem destabilizującym polityczny układ, wprowadzającym chaos, izolującym Polskę od świata?.

Władza Wałęsy skończy się likwidacją demokracji:

?Wódz charyzmatyczny będzie ze złowrogą intuicją likwidował wszelkie odruchy niezależne, aż złamie kruchą polską demokrację?. ..."

Pozdrawiam

bassooner
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Sławuś
Kontakt:

Post autor: bassooner » 21 lut 2016, 15:48

nie dalej jak wczoraj powiedziałem, że widzę to jasno na białym ;-)

btw... taką kompilację można napisać na każdego i też będzie podobnie ;-)
http://www.berbela.com/
Lancja Libra Intęsa SW 2004 5Rv10 150km (ale byków nie?)

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 21 lut 2016, 18:22

Lepiej napiszcie co było w teczce pani premier. Były ustawy na pierwsze 100 dni, czyli ustawa medialna, o służbie cywilnej, o TK, o superbohaterze Ziobro. To chyba na tyle.

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Hyde Park :::”