[ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Róbta co chceta ;)
Awatar użytkownika
vanisch
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Bartosz

Re: [ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Post autor: vanisch » 15 sty 2017, 17:08

Hobbysta pisze: 15 sty 2017, 14:42 Vanisch, marzysz o powtórce z akcji Cyby?

Ryszard Cyba zabójca z biura PiS - "Chciałem zabić Kaczyńskiego".
[youtube][/youtube]
Z Tobą jest jednak coś nie tak :roll:
Co ma piernik do wiatraka?
Były:
Dedra 1.6 IE, Dedra 1.8 16v VVT, Dedra 2.0 16v, Dedra 1.6 16v LPG
Delta 1.6 16v, Delta 2.0 16v,
Delta VVT i 2.0 16v Turbo na części
Lybra 2.0 20v Emblema
Megane mkI ph2 1.9dCi, Polonez Caro Plus GLI, Golf mk2 GT, Poldolot Cargo Plus GSi
Ulysse, Doblo Malibu, Peugeot 207, Fiat Doblo, Pro_Ceed, IS200
GTC, Meriva, Vectra
Berlingo
Są:
BMW + 3x Dedra + K V6 + Yaris Verso + Vibe + SC Sporting

bassooner
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Sławuś
Kontakt:

Post autor: bassooner » 15 sty 2017, 18:14

vanisch pisze: 15 sty 2017, 17:08
Hobbysta pisze: 15 sty 2017, 14:42 Vanisch, marzysz o powtórce z akcji Cyby?

Ryszard Cyba zabójca z biura PiS - "Chciałem zabić Kaczyńskiego".
Z Tobą jest jednak coś nie tak :roll:
Co ma piernik do wiatraka?
bo jeśli nie myślisz tak jak "dobra zmiana" to znaczy że chcesz wszystkich z "dobrej zmiany" pozabijać... takie jest ich myślenie, ale nawet nie musisz tak myśleć, a wystarczy że ich nie popierasz ewidentnie (przekonanie o zamachu, poparcie apelów smoleńskich, miesięcznic, negacja żydo - komuny, lewactwa, pederastwa, KODu) to już wystarczy i włożą ci w usta słowa których nie wypowiedziałeś, a nawet nie pomyślałeś... ludzie! no co wy? przecież tak to teraz działa ;-(
http://www.berbela.com/
Lancja Libra Intęsa SW 2004 5Rv10 150km (ale byków nie?)

Awatar użytkownika
Tomzik
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Tomczysław ;)

Post autor: Tomzik » 15 sty 2017, 18:29

vanisch pisze: 15 sty 2017, 17:08 Co ma piernik do wiatraka?
Mąkę ;)
Są: Lancia Delta 2,0 Multijet; Lancia Phedra 2,2 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205

ciociaE
Przedstawiciel Regionalny
Przedstawiciel Regionalny

Post autor: ciociaE » 15 sty 2017, 18:30

Tomzik pisze: 15 sty 2017, 15:40Tomzik: Tylko brawo bić. Gorzej jak pewnego dnia kasa się u podatników skończy i sztandarowe pińcet będzie uciachane. Rozmowa kwalifikacyjna - "a dlaczego Pani tyle czasu nie pracowała"? "A bo panie, po co robić za grosze jak samo wpadnie". Gwarantuję, że z taką postawą od razu na prezesa przyjmą :) A, no i pretensje na pewno będą jak przyjdzie czas na emeryturę a ZUS pokaże figę z makiem, bo za mało lat pracy.
Tomzik - o kalkulacji już pisałam. Na podstawie znajomości wielu rodzin i ich doświadczeń. Nie masz w swoim najbliższym otoczeniu rodzin, gdzie matce 'nie opłaca się' nie widzieć swojego dzieciaka przez 9-10 godzin? Różnica w naszym patrzeniu jest chyba taka, że ja postrzegam sytuację rezygnacji takiej mamy z pracy jako krótkotrwałą, a nie sposób na życie (dzieci rosną). Poza tym tez już pisałam, że 500+ raczej długo nie pociągnie...
Tomzik pisze:
ciociaE pisze:Ten "pasożyt" być może z oddaniem wychowuje dzieci, z których podatków w przyszłości może być wypłacana i Twoja emerytura
O ile dadzą zakaz wyjeżdżania za granicę to jest szansa, że będzie jak piszesz, inaczej tego typu ludzie, widząc, że rodzice mają kasę za "niemanie" pracy albo zrobią tak samo, albo standardowo wyjadą za granicę, żeby mieć 1,5-2x tyle kasy za zmywak co tutaj ludzie w biurach i będą się śmiać z "frajerów" (ich zdaniem), którzy tu zostali.
Nie rodzice, tylko jeden rodzic :) a ryzyko/szansę wyjeżdżania za granicę mamy od dawna raczej niezależnie od 500+. Jak ono wzrośnie przez rzeczony program trudno przewidzieć, może masz trochę racji, może moja naiwność powoduje, że myślę, że nie będzie znacznego przełożenia. Największe ryzyko jakie dostrzegam, to reakcje ludzi, jak się im odbierze ten przywilej/'luksus' z braku kasy... w kasie państwa.
Tomzik pisze:
ciociaE pisze:(hodować piszemy przez samo h)
:) A "agencja" i "beneficjent" przez "j" :)
Ale, o co chodzi? :-P
Tomzik pisze:Tomzik: Swoją drogą widzę, że to co PiSowi wyszło zdecydowanie najlepiej to skłócenie narodu, bo nawet my się tu żreć zaczęliśmy :) I chyba dlatego, żeby część przy życiu została zamiast pożarcia nie ma już informacji kogo się cytuje ;)
Jakie żreć? Rozmawiamy - niektórzy nieco emocjonalnie. Na brak nicka w cytowaniu zwróciłam uwagę w piątek (pokłosie aktualizacji), ale się Tomkowi już nie udało na szybko poprawić - może jutro...
Emancipate yourselves from mental slavery
None but ourselves can free our minds

Awatar użytkownika
Tomzik
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Tomzik » 15 sty 2017, 18:48

ciociaE pisze: 15 sty 2017, 18:30Nie masz w swoim najbliższym otoczeniu rodzin, gdzie matce 'nie opłaca się' nie widzieć swojego dzieciaka przez 9-10 godzin? Różnica w naszym patrzeniu jest chyba taka, że jak postrzegam sytuację rezygnacji takiej mamy z pracy jako krótkotrwałą, a nie sposób na życie (dzieci rosną). Poza tym tez już pisałam, że 500+ raczej długo nie pociągnie...
Mam jedną. A mimo to oboje rodzice pracują. Matka wróciła do pracy po macierzyńskim po 3. dziecku mimo wypłaty w okolicach tzw. najniższej krajowej. Można? Można, tylko trzeba chcieć. I tutaj widzę główny problem. Dziś coraz mniejszej ilości osób się chce. Skoro dają... Owszem, chcieć to nie znaczy móc, taki mamy niestety kraj. I do takich ludzi nie mam zastrzeżeń, jak już pisałem wcześniej, tłumacząc się z meneli. A co do tych, którzy zrezygnowali z roboty z własnej, nieprzymuszonej woli na rzecz pińcet nie mam i nie będę miał dobrego zdania, bo uważam to za, w łagodnym razie, "bardzo krótkowzroczne".

Chyba faktycznie różnie patrzymy, mnie co prawda nierzadko zwą pesymistą a ja wolę się zwać realistą, ale Ty chyba wyglądasz na optymistkę ;)
ciociaE pisze:a ryzyko/szansę wyjeżdżania za granicę mamy od dawna raczej niezależnie od 500+. Jak ono wzrośnie przez rzeczony program trudno przewidzieć, może masz trochę racji, może moja naiwność powoduje, że myślę, że nie będzie znacznego przełożenia. Największe ryzyko jakie dostrzegam, to reakcje ludzi, jak się im odbierze ten przywilej/'luksus' z braku kasy... w kasie państwa.
Owszem trudno przewidzieć, ale prawda jest taka, że dzieci są jak gąbki, bardzo wiele widzą i chłoną z domu wbrew pozorom i jeśli dostrzegą i zrozumieją, że "mgr inż." (można g. robić i nieźle żyć) to obawiam się, że wielu się skusi. Dziś dzieciakom nawet nie chce wstać się z d.. od kompa, żeby na podwórzu piłkę pokopać, albo na rowerze pojeździć to co dopiero potem ciężko harować w robocie? Świeżaki po studiach w pracy myślą, że samo przyjście i wpisanie się na listę obecności kwalifikuje się do przyznania premii - wybacz, ale naprawdę bardzo trudno mi wierzyć, że rozdawnictwo kasy poprawi tą sytuację.
ciociaE pisze:
Tomzik pisze:
ciociaE pisze:(hodować piszemy przez samo h)
:) A "agencja" i "beneficjent" przez "j" :)
Ale, o co chodzi? :-P
A Ty poprawiasz to i ja kolegę Zygmunta poprawiłem :)
ciociaE pisze:Jakie żreć? Rozmawiamy - niektórzy nieco emocjonalnie. Na brak nicka w cytowaniu zwróciłam uwagę w piątek (pokłosie aktualizacji), ale się Tomkowi już nie udało na szybko poprawić - może jutro...
No kolegę luka co nieco za bardzo poniosło :)
Są: Lancia Delta 2,0 Multijet; Lancia Phedra 2,2 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205

Awatar użytkownika
Rutuś
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Leszek

Post autor: Rutuś » 15 sty 2017, 20:31

bassooner pisze: 15 sty 2017, 15:01 w takim razie Kuchciński musiał działać w porozumieniu z tymi wrogimi siłami, skoro wykluczył posła Szczerbę (za poprawkę dotyczącą Sinfonii Varsovii) i dać przyczynek do "puczu"... ROTFL ;-) ;-) ;-)
Okazało się że kanapki zamówił Kuchciński a że nie może decyzji podejmować sam to w ten pucz musi być zamieszany Kaczyński.
jest Lancia Delta 1.6 2010 Alfa Romeo Mito 1.4 16V 2010 Alfa Romeo Giulietta 1.4 2011

była Lancia Lybra SW 1.9JTD 2003 Fiat Grande Punto 1.4 2005

Awatar użytkownika
zygmunt1
Odszedł od nas na zawsze
Odszedł od nas na zawsze
Imię: Zygmunt

Post autor: zygmunt1 » 15 sty 2017, 20:48

Proszę administratorów i moderatorów forum aby wypowiedzi które obrażają innych ludzi
były usuwane.
Przykłady:
kuba 88: Innymi slowy zona twojego kolegi stala sie kolejnym pasozytem w spoleczenstwie, wychodowanym dzieki 500+.
luka: Żona twojego kolegi jest tępa zresztą twój kolega także,
Tomzik: ostało się tylko pińcet dla meneli, za które płacą wszyscy.

Wszystkie podane przeze mnie przykłady są w tym wątku.
Były: Motorower Komar, WSK 125, Gazela 175,Zastava 1100p, Skoda 105, Fiat Ritmo 1,1, Fiat Tempra 1,6, Lancia Dedra 1,8 16V, Fiat Punto II, Lancia Lybra 1.8
Jest : Lancia Lybra 2.0
, Lancia Beta Coupe 2.0 oraz firmowy Fiat Fiorino i Peugeot Partner był -jest Dacia
Tel.: 794 610 042

Beta Coupe 2,0 -(klik)

Członek Zwyczajny Stowarzyszenia :roll:

pääkäyttäjä

Post autor: pääkäyttäjä » 15 sty 2017, 21:16

Ogólnie to wystrzeliłbym ten temat w kosmos...

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Darek

Post autor: darbo » 15 sty 2017, 21:30

zygmunt1 pisze: 15 sty 2017, 20:48 Proszę administratorów i moderatorów forum aby wypowiedzi które obrażają innych ludzi
były usuwane.
Przykłady:
kuba 88: Innymi slowy zona twojego kolegi stala sie kolejnym pasozytem w spoleczenstwie, wychodowanym dzieki 500+.

Zygmunt. Usuwanie tego rodzaju wypowiedzi sprzyja ich autorom. Niech tu tkwią jako świadectwo pewnego sposobu myślenia. Niech kompromitują. :)
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

Awatar użytkownika
kuba88
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Jakub

Post autor: kuba88 » 15 sty 2017, 21:44

Zygmuncie, pare postow dalej uzasadnilem swoje zdanie na ten temat, nie wymagam abys je popieral, ale tez nie atakuj w sposob taki jak to zrobiles. Jestem zwolennikiem merytorycznej dyskusji z argumentami. Darbo, w jaki sposob moja wypowiedz jest kompromitujaca?
Były: Mitsubishi Colt GLXi mk.3 1.5, Vw Golf III 1.4, Nissan Almera 1.4, Lancia Dedra 1.8, Audi 80 1.9TDI, Ford Transit mk.4, Mercedes Sprinter 213CDI, Renault Master 2.5D, Lancia Zeta 2.1TD,Fiat Stilo MW 1.9JTD
Obecne: VW Passat 1.9 TDI , Lancia Kappa 2.0 145 Km

Awatar użytkownika
Tomzik
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Tomzik » 15 sty 2017, 21:49

zygmunt1 pisze: 15 sty 2017, 20:48 Proszę administratorów i moderatorów forum aby wypowiedzi które obrażają innych ludzi
były usuwane.[...]

O, przypomniałeś sobie mojego nicka? :)

Rozumiem, że:
zygmunt1 pisze:Jeden taki tu pisze,
to żadna obraza nie jest :) Chyba, że nie mnie na myśli miałeś, ale to powyższe chyba wyjaśnia doskonale.

Co do usuwania - ja nie widzę problemu ani w zostawieniu moich wypowiedzi, ani w usunięciu. Mojego zdania na pewne sprawy to nie zmieni. A w kilku innych być może je utwierdzi :)

Awatar użytkownika
vanisch
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Bartosz

Post autor: vanisch » 15 sty 2017, 22:44

Bożesz Ty mój, oglądnąłem "film dokumentalny" Pucz. Kompilacja filmików nagranych telefonem, ściągniętych prosto z YouTube'a w tragicznej jakości, kompletnie bezsensu, wrzucone screeny z Twittera. Jeśli tak się teraz kręci filmy dokumentalne, to chyba odkryłem swoje powołanie... :lol:
Były:
Dedra 1.6 IE, Dedra 1.8 16v VVT, Dedra 2.0 16v, Dedra 1.6 16v LPG
Delta 1.6 16v, Delta 2.0 16v,
Delta VVT i 2.0 16v Turbo na części
Lybra 2.0 20v Emblema
Megane mkI ph2 1.9dCi, Polonez Caro Plus GLI, Golf mk2 GT, Poldolot Cargo Plus GSi
Ulysse, Doblo Malibu, Peugeot 207, Fiat Doblo, Pro_Ceed, IS200
GTC, Meriva, Vectra
Berlingo
Są:
BMW + 3x Dedra + K V6 + Yaris Verso + Vibe + SC Sporting

bassooner
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

Post autor: bassooner » 15 sty 2017, 23:11

vanisch pisze: 15 sty 2017, 22:44 Bożesz Ty mój, oglądnąłem "film dokumentalny" Pucz. Kompilacja filmików nagranych telefonem, ściągniętych prosto z YouTube'a w tragicznej jakości, kompletnie bezsensu, wrzucone screeny z Twittera. Jeśli tak się teraz kręci filmy dokumentalne, to chyba odkryłem swoje powołanie... :lol:
zapewniam cię jednak, że niektórzy będą zauroczeni ;)

niestety nie widziałem bo WOŚP teraz RULES!

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 16 sty 2017, 10:16

były usuwane.
Przykłady:

Po pierwsze, jak już cytujesz, to dokładniej, po przecinku jest w mojej wypowiedzi "jeżeli tak zrobili",
po drugie nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, że niejako to ty obraziłeś, postawiłeś w nie najlepszym świetle swoich znajomych, tylko dlatego żeby nałapać punktów w dyskusji na forum publicznym, pytanie czy nie powinieneś się bardziej wstydzić ode mnie ??

bassooner
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

Post autor: bassooner » 16 sty 2017, 10:18

a tak się zapytam z głupia franc... luka ty masz dzieci?

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Hyde Park :::”