KME Diego
- czerwik73
- Dopiero zaczyna na naszym forum
KME Diego
Chciałbym Was prosić o opinię na temat KME Diego do Kappy 2.0. Czy to mogłby być dobry wybór, czy ktoś miał już z tym do czynienia i czy jest to lepsze rozwiązanie od np: STAGa 300 który jest w tej samej cenie.
była Kappa 2.0 SW
była Lybra 1.9 SW
Jest Phedra
była Lybra 1.9 SW
Jest Phedra
- larry123
- Klubowicz
- Kontakt:
...
tak naprawdę to jeden chu..
czy kme czy stag
jeżeli kme to dobrze ci zamontują na Lipowej w Zgierzu.
chociaż ja polecam z doświadczenia PRINSA zamontowanego w dobrym zakładzie, chociaż też nie jest instalacja bez wad, są niestey do niej droższe wtryski, filtry itp.
listwa 6 wtrysków kosztuje ok. 2000 zl, jeżeli sie popsuje.
dla porównania wtryski magic jest kosztują po 30 zl za szukę a potrzeba 5 sztuk
jakby co to wal na priva.
czy kme czy stag
jeżeli kme to dobrze ci zamontują na Lipowej w Zgierzu.

chociaż ja polecam z doświadczenia PRINSA zamontowanego w dobrym zakładzie, chociaż też nie jest instalacja bez wad, są niestey do niej droższe wtryski, filtry itp.
listwa 6 wtrysków kosztuje ok. 2000 zl, jeżeli sie popsuje.

dla porównania wtryski magic jest kosztują po 30 zl za szukę a potrzeba 5 sztuk

jakby co to wal na priva.
KME Diego
w zgierzu już chyba już niema tam zakładu
Lancia Klub Polska - Łódź
Lancia Thesis 2.4, Alfa 156 2.5 V6 Q-system
Lancia Thesis 2.4, Alfa 156 2.5 V6 Q-system
KME Diego
Też miałem wrażenie że przenieśli się do Łodzi, gdzieś na Teresy.
Może tylko firma i produkcja..
Może tylko firma i produkcja..

- larry123
- Klubowicz
- Kontakt:
...
wydaje mi sie że nie jest to reguła.
twardo stawiam na prinsa, co do kme mam juz wyrobione zdanie że nie jest to szokująca instalacja, jednak działa i to jest plus.
Dla przykładu dodam że moja piękna mapa LPG po trzech miesiącach nie była już taka piękna, na każdym odcinku było za bogato, kme sie tłumaczyło tym że "wtryski sie ułożyły", błąd sondy lambda znowu zawitał i aż tak do kolejnej regulacji, która wykonałem sam
. KME nie ma programu, który sie może się dostosować do innych warunków kaloryczności lpg (np zimowy lpg), temperatury powietrza itp.
Nie wiem jak jest z prinsem ale mam nadzieje ze lepiej i regulacje odbywają sie tylko na przeglądach i okresowej wymianie filtrów.
twardo stawiam na prinsa, co do kme mam juz wyrobione zdanie że nie jest to szokująca instalacja, jednak działa i to jest plus.
Dla przykładu dodam że moja piękna mapa LPG po trzech miesiącach nie była już taka piękna, na każdym odcinku było za bogato, kme sie tłumaczyło tym że "wtryski sie ułożyły", błąd sondy lambda znowu zawitał i aż tak do kolejnej regulacji, która wykonałem sam

Nie wiem jak jest z prinsem ale mam nadzieje ze lepiej i regulacje odbywają sie tylko na przeglądach i okresowej wymianie filtrów.
KME Diego
To może dodam coś od siebie:kuzyn ma KME w 20V turbo.Jeżdziłem troche tym autem i za rewelacyjnie ta instalka sie nie sprawuje a mianowicie dostaje czkawki miedzy 3500 a 4500rpm przy wdepnietym pedale w dechę, powyżej 4500 ciągnie super nawet do 7000rpm.Być może to kwestia regulacji,no ale już pierwszą regulacje miała robioną no i...no i jakby troche lepiej ale wciąż NIE TO
spalanie w cyklu mieszanym ok.13 litrów

- larry123
- Klubowicz
- Kontakt:
...
pewnie jak znam życie to hulają w tej instalacji wtryski valtek - dno - dna 
jeżeli kme to to tylko z wtryskami MAGIC JET szybkie wydaje i dokładne.
trzeba pokombinować z wystawieniami i może być dobrze.

jeżeli kme to to tylko z wtryskami MAGIC JET szybkie wydaje i dokładne.
trzeba pokombinować z wystawieniami i może być dobrze.
KME Diego
I tu cie Laryy zaskocze sa wlaśnie "magic-jety" 6 sztuk,jeden wolny oczywiscie.Być może, że to kwestia regulacji a czy przypadkiem parownik nie jest za mało wydajny??I jeszcze jedno:pomimo wlania do pustej butli ok.8-9 litrów gazu przy ostrym zaznaczam ostrym przyspieszaniu przełącza się na benzyne
- larry123
- Klubowicz
- Kontakt:
...
ni chu chu nie mogą byc magic jety ponieważ nie ma magic jetów na listwie i nie występuje wolne miejsce .
http://www.pitec.pl/_var/gfx/00e738ab8c ... b77c4f.jpg[/img]
a co do przyspieszania to podeśle ci link do mojej strony
http://lpg-wrzosowa-legionowo.com/index ... akonczenie
KME Diego
jestes fachowcem w tej dziedzinie, czy opinie opierasz na przykładzie swoich niemiłych doświadczeń w jednym samochodzie?"larry123" pisze:pewnie jak znam życie to hulają w tej instalacji wtryski valtek - dno - dna![]()
myśle że valek być może nie jest topowym wtyskiwaczem, jednak ma sporo zalet, między innymi możliwośc kalibracji w przypadku rozrzutu wydajności w poszczególnych sekcjach, przy odpowiedniej kalibracji sterownika i wtryskiwacza, odpowiednio dobranych dyszach auta naprawdę dobrze jeżdżą. nie do pominięcia jest też niska cena cewek i zestawów serwisowych.
Re: ...
Hmmm na 99% wydaje mi się,że to 'magic-jety",ale sprawdze jutro dla pewności"larry123" pisze:ni chu chu nie mogą byc magic jety ponieważ nie ma magic jetów na listwie i nie występuje wolne miejsce .

- larry123
- Klubowicz
- Kontakt:
...
z tym przyspieszeniem to nie jest w 100 % pewne, najlepiej zajrzeć do tyłu do butli gdzie jest wskaznik poziomu lpg, jezeli jest skierowany "twarzą" do tyłu to źle powinien być odwrotnie.
w pracy mam zdjęcie zle i dobrze zamontowanego zaworu, jutro postaram sie to zamieścić na forum
w pracy mam zdjęcie zle i dobrze zamontowanego zaworu, jutro postaram sie to zamieścić na forum