Lybra - czy posiada alarm?
Moderator: stabraf
Lybra - czy posiada alarm?
Witam zakupiłem sobie ładna Lybre i na poczatku poznawania jej chciałbym sie dowiedzieć jak można sprawdzić czy posiada ona alarm.
- BJK
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
Alarm w LL
Lybrę zasadniczo można otworzyć z kluczyka: ma duży przycisk do drzwi i mniejszy do klapy bagażnika. Jeśli przy kluczykach dostałeś jeszcze pilocik to masz alarm na 100% 

Alarm w LL
Ja mam oryginalnie alarm podpięty pod ww. kluczyk. Duży przycisk otwieranie/zamykanie + uzbrojenie/rozbrojenie alarmu, mały odpowiednio - klapa bagażnika."BJK" pisze:Lybrę zasadniczo można otworzyć z kluczyka: ma duży przycisk do drzwi i mniejszy do klapy bagażnika.
była - Lybra SW 2.4 JTD
jest - Scenic II 1.9 dCi
Zapraszam na stronkę mojej połowicy
Praca bez doświadczenia. Zarabiaj lub oszczędzaj
jest - Scenic II 1.9 dCi
Zapraszam na stronkę mojej połowicy

Praca bez doświadczenia. Zarabiaj lub oszczędzaj
Alarm w LL
firmowy alarm- uzbrajanie z kluczyka. centralka alarmu jest w skrzynce bezpiecznikowej w kabinie. Powinieneś też mieć mały kluczyk do tej centralki i kartę z kodami alarmu. Przy przednich słupkach widać czujniki.
A najprosciej sprawdzić czy działa to właczyć alarm, np zamknij samochód z otwrtą szybą i włóż rękę do środka.
Jak nie masz alarmu (a masz działające kluczyki) to zamontuj alarm bezpilotowy. Jak kluczyki nie działają to zwykły alarm pilotowy.
A najprosciej sprawdzić czy działa to właczyć alarm, np zamknij samochód z otwrtą szybą i włóż rękę do środka.
Jak nie masz alarmu (a masz działające kluczyki) to zamontuj alarm bezpilotowy. Jak kluczyki nie działają to zwykły alarm pilotowy.
Alarm w LL
Dzieki serdeczne za pomoc.Pozdrowka
Alarm w LL
bezpilotowy będzie OK pod warunkiem że mu pilot w kluczyku działa bez zarzutu - u mnie niestety tak nie ma - mam problemy z pilotem"letnik22" pisze:firmowy alarm- uzbrajanie z kluczyka. centralka alarmu jest w skrzynce bezpiecznikowej w kabinie. Powinieneś też mieć mały kluczyk do tej centralki i kartę z kodami alarmu. Przy przednich słupkach widać czujniki.
Alarm w LL
czesc a czy jest mozliwosc zeby był alarm ale bez syreny?
Była lancia dedra 2,0tds ,Teraz lancia lybra 2,4 jtd
- Nat
- Klubowicz
- Kontakt:
Alarm w LL
Teoretycznie mozna było syrenę zdemontowac (tylko po co?) no chyba, że auto było kradzione na stary złodziejski sposób- wstrzyknęcie w membranę syreny pianki montazowej- juz po chwili przestaje wyć.
Ale pominąwszy takie fatalne przypuszczenia, obstawiam, że skoro Ci nie wyje, to ktoś WYŁĄCZYŁ syrenę specjalnym kluczykiem (powinienes go mieć). Tak więc można ją z powrotem włączyć, a trzeba jej szukac najpewniej w komorze silnika...
Ale pominąwszy takie fatalne przypuszczenia, obstawiam, że skoro Ci nie wyje, to ktoś WYŁĄCZYŁ syrenę specjalnym kluczykiem (powinienes go mieć). Tak więc można ją z powrotem włączyć, a trzeba jej szukac najpewniej w komorze silnika...
Pozdrawiam
Nat
+ Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?
Nat

Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?

Alarm w LL
szukam ale nie widze w komorze silnika jeszcze w instrukcji znalazłem taką możliwość, poprostu mozna odłączyc trzymajac przycisk pilota dłuzej
ale to tez nie działa u mnie .
ale to tez nie działa u mnie .
Alarm w LL
może masz nieuzbrojony alarm w centralce poprzez przekręcenie kluczykiem alarmu? tam są chyba nawet oznaczenia 0 i 1 przy zamku
Alarm w LL
w centralce tam gdzie bezpieczniki mam on i off jak dam on to alarm dziala bez syreny a jak off to wogóle nie działa .
- Nat
- Klubowicz
- Kontakt:
Alarm w LL
a po czym poznajesz, że alarm działa bez syreny?"Moglaj" pisze:w centralce tam gdzie bezpieczniki mam on i off jak dam on to alarm dziala bez syreny a jak off to wogóle nie działa .
Pozdrawiam
Nat
+ Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Nat

Alarm w LL
np wsiadam do auta i zamykam drzwi z pilota czekam chwile i jak sie porusze to właczaja sie awaryjne swiatła, albo jak otworze klape lub maske tez sie właczaja, a syrena nie .