a moze Ty poprostu pomyliłeś sie przy kupnie samochodu moze bardziej pasowała by Ci Calibra (czy jka to sie pisze) bo według mnie wstawianie takich rynien zamiast gustownego orginalnie schowanego tłumnika ma taki sam sens jak obwieszenie malacza spojlerami mozna to tylko spieprzyć i w dodatku popsuć opinie o kierowcach Kappy jak chcesz mocy to kup wiekszy silnik ale to tylko ja tak myśle głosuje za klasykiem!!!!!"szlemik3" pisze:Kappa sama z siebie nie jest autkiem do ktorego zaklada sie mase spojlerow,ale lubie sie troche wyrozniac i taki wydech nada jej troche charakteru.Na wypasione alusie narazie brak funduszy.Nie chodzi mi o to by mnie slyszano z daleka a w srodku mozna bylo ogluchnac.Mruczy ladnie i niech tak pozostanie.Zastanawiam sie tylko czy wyrzucic katalizator.
Kappa - podwojny wydech
Kappa - podwojny wydech
Kappa - podwojny wydech
Kappa ma sama w sobie charakter ale gustowny pomysł Adama w LT jest dobry lepiej coś dobrego (drogiego nietsety) niz kupe chłamu
Kappa - podwojny wydech
Pana Damiana z LT!!"wicia2c" pisze:Kappa ma sama w sobie charakter ale gustowny pomysł Adama w LT jest dobry lepiej coś dobrego (drogiego nietsety) niz kupe chłamu
Kappa - podwojny wydech
"Luckyy" pisze:Pana Damiana z LT!!"wicia2c" pisze:Kappa ma sama w sobie charakter ale gustowny pomysł Adama w LT jest dobry lepiej coś dobrego (drogiego nietsety) niz kupe chłamu

Pozdrawiam Pablo
- norbiwolow
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
Kappa - podwojny wydech
ja mam V6 i jakbym mial nadmiar gotówki to pomyslałbym nad dwoma wydechami - na dzien dzisiejszy szukam ładnej koncówki podwójnej identycznej jak w oryginale tylko pochromowanej wyfietej do dołu - mają takie chyba nowe Audi A6 w dieslu
p.s. wywalenie kata moze spowodowac problemy z sondą lambda i spalaniem ??? co o tym myslicie w V6 ??? -ewentualnie w jej miejsce strumienice ????
p.s. wywalenie kata moze spowodowac problemy z sondą lambda i spalaniem ??? co o tym myslicie w V6 ??? -ewentualnie w jej miejsce strumienice ????
Kappa - podwojny wydech
Kappa - podwojny wydech
Fajnie to zrobiłeś zdecydowanie lepiej jak te z pierwszej fotki .
Czy druga rura jest działająca ?
Nie widzę dystansu od zderzaka . Nie puka po nim?
Czy druga rura jest działająca ?
Nie widzę dystansu od zderzaka . Nie puka po nim?
Jurek odszedł od nas na zawsze...
- norbiwolow
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
Kappa - podwojny wydech
a robiłeś coś z katalizatorem - czy ktoś juz go usuwał lub zastępował strumienicą ??? czy będzie głośniej i czy wzrośnie spalanie ???
koncóweczki spoko choć ja jednak obstaje za fabrycznym - wg mnie w tym aucie najlepiej jak nie widać wydechu - ale to moje zdanie
koncóweczki spoko choć ja jednak obstaje za fabrycznym - wg mnie w tym aucie najlepiej jak nie widać wydechu - ale to moje zdanie

Kappa - podwojny wydech
Druga koncowka jest podlaczona.Z dystansem narazie nic nie robie,nie puka.Katalizator i reszta puszek oryginalne.
Kappa - podwojny wydech
Będziesz na zlocie ? Trochę będą basowały ,bo jest zwiększenie średnicy końcowej (a to sprzyja temu dzwiękowi ).
Ja nie miałem katalizatora w FC ,ale teraz już mam założony .Denerwował mnie smród spalin poza tym nie odczułem zmian 2,0 20v ,no i emisja spalin zawsze potencjalnie może być z tym problem .
Ja nie miałem katalizatora w FC ,ale teraz już mam założony .Denerwował mnie smród spalin poza tym nie odczułem zmian 2,0 20v ,no i emisja spalin zawsze potencjalnie może być z tym problem .
Jurek odszedł od nas na zawsze...
- norbiwolow
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
Kappa - podwojny wydech
a przerabiał ktoś temat z katem w V6 ???
Kappa - podwojny wydech
Bardzo ładnie sie prezentuje z dwoma końcówkami
Może kiedyś zrobie sobie tak w Themie

Może kiedyś zrobie sobie tak w Themie

Lancia Thema 3.0V6 12V 93r
Alfa Romeo 147 1.6 16V 06r
FSO Polonez Caro Plus 3.0V6 24V 98r
501579950
_____Thema_____
Alfa Romeo 147 1.6 16V 06r
FSO Polonez Caro Plus 3.0V6 24V 98r
501579950
_____Thema_____
Kappa - podwojny wydech
Bardzo ładnie to wygląda,może troszke za duża średnica rur wydechu...
ale efekt jest super
ale efekt jest super

Była Lancia Delta Hpe 1.8 16v vvt
Była Kappa 2.0 16v T.
Jest Alfa Romeo 166 3.0 V6
Była Kappa 2.0 16v T.
Jest Alfa Romeo 166 3.0 V6
- norbiwolow
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
Kappa - podwojny wydech
zrób foto jak to pod spodem jest rozwiazane !!!
mi po głowie lata pomysl 2 aktywnych wydechów - V6 tak wiec jak najbardziej wskazne
mi po głowie lata pomysl 2 aktywnych wydechów - V6 tak wiec jak najbardziej wskazne
Kappa - podwojny wydech
fotki wrzuce pozniej,szczerze nie chce mi sie otwierac kanalu.Druga koncowka jest podlaczona do tlumika koncowego po lewej.Probowalem podlaczyc sie za katem ale nie ma jak poprowadzic rur z prawej strony-zbiornik paliwa,a nad wachaczem za malo miejsca.Byla opcja rozprowadzenia wszystkiego w ksztalcie V prostymi rurami,ale za mocno zmniejszylby sie przeswit auta.